O persoană a murit astăzi, 26 iulie, iar alte şase au ajuns la spital, după ce două autoturisme s-au ciocnit frontal din cauza unei gropi în asfalt, în Maramureş. Din păcate, nu este pentru prima dată când se întâmplă un astfel de accident. În ultimii ani, mai multe persoane au murit sau au fost accidentate din cauza gropilor. Biciclişti, motocilişti, dar şi şoferi de autoturisme au fost victime ale incapacităţii statului de a adminstra drumurile naţionale.

Acestea sunt presărate cu sute de mii de gropi, spre disperarea şoferilor. Nici măcar autostrăzile nu au scăpat.

Foştii prefecţi, după ce au fost schimbaţi din funcţie de actualul guvern, au devenit numărători de gropi, în calitatea lor de inspectori guvernamentali. Înseamnă că guvernul ştie exact care este cifra exactă a gropilor din asfaltul ţării.

Potrivit ultimelor statistici disponibile, România are o reţea de drumuri naţionale de 16.062 km, din care peste 11.200 km sunt în stare proastă.

Directori din cadrul CNADNR declarau recent că numărul gropilor din şoselele naţionale şi autostrăzi a crescut în acest an la 2,6 milioane de metri pătraţi, în creştere cu aproape 20% faţă de cea înregistrată anul trecut.

În ultimii 20 de ani, ministerul Transporturilor a cheltuit sute de milioane de euro pentru a astupa gropile, care de cele mai multe ori n-au ţinut decât o vară.

Un om a murit şi alţi şase au fost răniţi, după ce două maşini s-au ciocnit pe DN 18B

Din primele cercetări rezultă că accidentul de astăzi 26 iulie s-a produs, după ce una dintre maşini a încercat să ocolească o groapă adâncă de 15 centimetri, cu o lungime de doi metri. Şoferul a intrat, însă, pe contrasens şi a lovit în plin o altă maşină. Conducătorul autoturismului care circula regulamentar murit pe loc.

Anul trecut, în septembrie, un orădean a murit spulberat de tir în timp ce încerca să ocolească gropile de pe DN 19.„Câţi oameni mai trebuie să moară până când ei vor asfalta drumul? Voi lua legătura cu un avocat”, a declarat, pentru reporterii «Adevărul de Seară» Oradea, Fenyodi Eduard, cel care era în maşină cu colegul său atunci când s-a întâmplat accidentul.

În această primăvară, pe 23 martie, un alt bărbat a murit, încercând să ocolească gropile din asfalt.

Bicicleta pe care se aflau, el şi copilul său, a intrat în nişte gropi din asfalt, la intrarea în localitatea Valea Seaca, din Iaşi, şi nu s-a mai putut face nimic. Tatăl a decedat în urma rănilor de la cap.

La sfârşitul lui martie, peste 200 de motociclişti au străbătut, în Bucureşti, traseul Parcul Carol – Piaţa Unirii – Complexul Comercial Băneasa, într-un marş menit să atragă atenţia asupra stării proaste a şoselelor din ţară.

„Drumurile sunt dezastruoase pentru toţi participantii la trafic. Însă, pentru motociclişti, acest aspect este vecin cu criminalitatea. Spre exemplu, când un motociclist trece cu viteză peste un canal denivelat, doar printr-o minune reuşeşte să nu cadă. La noi e ca în marinărie: ştim că plecăm din port, dar nu ştim dacă ne mai întoarcem”, a declarat preşedintele Asociaţiei Motocicliştilor din România, Dan Popescu, pentru românialiberă.ro

AMR a împărţit tuturor motocicliştilor prezenţi tricouri imprimate cu mesaje ferme, de genul „Fără gropi = viaţă” sau „Taxe plătite, străzi cârpite”.

Câţiva motociclişti şi-au adus steaguri proprii, cu scris alb pe fundal negru, în semn de doliu pentru colegii care au decedat în urma unor accidente cauzate de starea carosabilului.

„Suntem singurii care protestează faţă de cum arată străzile. Să facă şi şoferii la fel. În cazul lor e mai lejer pentru că pot să ia gropile între roţi. Dar noi cădem şi putem muri”, a atras atenţia Dana Pârgaru, o motocilistă în vârstă de 30 de ani.

Acţiunea a avut loc în contextul în care doi tineri motociclişti şi-au pierdut viaţa într-un accident petrecut în seara zilei de 20 martie, pe Splaiul Unirii din Bucureşti. Motocicleta pe care se aflau aceştia, un bărbat de 30 de ani şi o fată de 29 de ani, a intrat cu viteză într-un stâlp de pe marginea drumului, după ce ar fi trecut peste o porţiune denivelată din asfalt, într-o zonă cu un iluminat public foarte slab.

Foto- transporter.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.