”Europo, țiganii mei sunt și țiganii tăi, să-ți intre bine în capul ăla bătrân și, uneori sec!” scriam în urmă cu niște luni sau ani când voci îngroșate ale bătrânului continent își suflau nasul în tivul apretat  al cămășii mele. Presa își făcuse obiceiul de a selecta din România doar migranți violatori, curve care-și asasinau băbuța pe care o îngrijeau, hoți de buzunare și cerșetori. Nu, coană mare, îi scriam eu atunci Europei, și tu mi-ai trimis din Olanda perverși violatori de copii, pedofili scârbavnici din Anglia și mari escroci de bani publici din Italia. Îmi amintesc acea firmă italiană care a reparat, în vremea mandatului Ancăi Boagiu la Transporturi, contra unei sume de 100 milioane dolari, autostrada București- Pitești. Firma  italiană (dacă o fi fost italiană!) s-a înființat cu o săptămână înainte de a i se repartiza contractul și a dispărut la două săptămâni după ce a terminat tencuirea șoselei care s-a făcut zob în scurt timp. Cere, dacă ai cui, daune și reparații economice și morale! Eram țara din care veneau țiganii. Unii scriu și azi că România e țara locuită de romi care au invadat lumea scrobită a Occidentului. Sictir!, ziceam. Dacă vin țiganii de aici, nu uita că și tu ai țigani. Iar dacă cei veniți din România sunt mai puțin educați, ocupă-te cu școlile tale înalte și cu învățătorii tăi minunați  să-i îndrepți și să-i faci oameni. În consecință, strigam eu revoltat, prin goarna subțire a pixului, învață-te că țiganii mei sunt și țiganii tăi.

      Azi România țipă ca arsă că vin valuri de refugiați din țări arabe. Am scris și eu despre asta cu moderație. E o situație dramatică pentru unele popoare decimate de război și de război civil. Eu nu vorbesc de migranții economici, cum sunt și cei patru milioane de români care au plecat din țara lor, cei mai mulți pe continentul lor, deci având o îndreptățire legitimă, chiar dacă dureroasă pentru mine ca țară. Nu vorbesc de posibilul fanatic religios strecurat între 100 000 de amărâți, pentru a se arunca în aer cu mine cu tot. Vorbesc de cei care vin, de pildă, din Damasc, una din perlele civilizației lumii, oraș din care n-a rămas piatră pe piatră. Oamenii aceia, familii întregi cu copii și bunici, bătuți cu gaze lacrimogene la granița cu Ungaria, n-au plecat de bine din țara lor care nu mai e. Mi-e milă, da, mi-e milă să văd chipul unei fetițe cu buzele crăpate de sete și nesomn, alergată prin porumburile Europei de vlăjgani instruiți să apere cu bastonul tronul acestui Viktor Orban, care a uitat că străbunii lui au venit aici ca popor migrator. De ce se văicărește atâta România când calvarul ăsta – fiindcă este un calvar și pentru cei care vin și pentru cei care îi primesc – a atins-o prea puțin până la deloc? Grecia și Italia se confruntă cu acest exod nemaiîntâlnit și nu răgnesc  ca din gură de șarpe. Dăm și noi un pahar de apă și un blid de mâncare unor amărâți? S-o facem. Cu măsura pe care ne-o îngăduie punga, dar cu mai mult bun simț.

      Dacă eu mă răsteam pe gura creionului la Europa spunându-i că de când m-a primit în clubul ei select trebuie să priceapă că problemele mele sunt de acum și problemele ei, așa fac și acum referindu-mă la mine și ai mei. Europa are, spun unii și așa e, cea mai gravă și grea problemă cu care se confruntă de la război încoace. Păi și eu sunt Europa! Nu pot să fac nazuri și să mă dau deoparte. M-am certat cu Iohannis, în scris, fiindcă el nu mi-a răspuns decât târziu și indirect, în legătură cu cifra imbecilă 1783 de imigranți sau cam așa ceva, pe care au socotit niște deștepți c-o putem primi. Ce contabil a ajuns la această cifră? Vorbim de oameni nu de șuruburi. Apoi cum de contabilii de la Bruxeles au ajuns la 4646, nici mai mult nici mai puțin? Președintele meu a mai înmuiat tonul și a spus și el că vorbim totuși de destine umane. Adică, adaug eu, de lacrimi, de copii, de bolnavi și de bolnavi de suferința de a nu mai avea casă, viață a lor, muncă a lor, univers pentru vise. Ieri s-a votat și, înțeleg, rămâne cum a zis Europa. Am rămas cam singurii îmbufnați. Dar dacă nu vor veni în România 4ooo de refugiați? Dar dacă veți sta domnilor români și policieni deștepți cu corturile goale de pe pășunea aia de lângă Timișoara, unde o babă urâtă ca dracu țipa că vor intra peste ea în casă s-o violeze?  Cine, femeie? Primii doi ”vioilatori” care au nimerit aici din greșeală au căzut în plâns. Aveți răbdare, confrați. Iar dacă suntem europeni – azi am văzut o fabrică la Urlați, nu știu de ce era, de covrigi cred, pe care scria ”făcută din bani de la Uniunea Europeană” – să fim și la greu. Văicăreala asta imbecilă pentru o boală care nu ne-a atins și probabil ne va atinge doar în trecere, e degradantă pentru un popor al milei, creștin și  dăruit cu mari pogoane de suflet.

     Problemele spuse de Iohannis azi? Au fost corecte. Inclusiv că premierul Ponta nu poate reprezenta România la Bruxelles. Pentru mine n-a reprezentat-o niciodată nici aici.

Articol publicat pe ampress.ro

loading...

1 COMENTARIU

  1. concret, direct si cu multa ironie. imi place articolul. bravo.
    haideti sa fac si eu o ipoteza……am auzit ca in siria, nea putin a trimis avioane de ultima generatie si trupe specializate pt ele si pt ca sa faca instruire a sirienilor la sol si in aer…..citesc de curind ca si americanii s-au hotarit sa trimita trupe si ceva armament, nu pt altceva, dar stii le este mila de bietii sirieni ca n-au nici de unele, mai deunazi citesc ca si egiptenii cumpara niscavai nave si portavioane de la francezi ca cica stau cu ele in depozite si le este tare mila, germanii si ei sint pe acolo ca paduchele in frunte ca nici nu mai stii care pe care se omoara, care sint aliatii si care sint dusmanii, care sint ISIS, si care sint sarmanii si care sint teroristii(daca or mai exista), papa dincolo se roaga pe la americani si prin cuba si cere iertarea pacatelor si ii este frica de aerul celui deal treilea razboi mondial……si eu stau strimb si mai si gindesc citeodata…..toti pribegii astia de musulmani,arabi si ce-or mai fi nu cumva sint izgoniti de acolo intentionat sa lase loc liber asa la o parte din pamintul planetei sa aiba totusi loc al treilea razboi mondial….de nebuni,si nu cumva asta are vreo legatura cu acel urias zacamint din Siria descoperit nu de mult si care ar atirna destul in balanta pt controlul teritorial geofizic din partea asta a lumii.
    oi gresi , dar prea sint multe coincidente in ultima vreme si daca mai punem la socoteala si asa zisa lovitura de stat in grecia si nebunia burselor in toata lumea…….traim intr-o lume perfecta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.