Ministerul Apărării efectuează o serie de verificări a rezerviştilor, astfel că zeci de bărbaţi, care au efectuat stagiul militar, au primit notificări din partea autorităţilor.

Aceștia au primit acasă ordine de chemare la unitățile militare sau alte structuri aflate în subordinea Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne.

Cei care au primit acasă ordine de chemare,  li s-au solicitat și acte medicale pentru a li se vedea starea de sănătate.

„Am și eu invitație la această convocare pe data de 2 – 3 – 4 iunie, dacă nu mă înșel, să particip la această instruire. Ei vor să facă un exercițiu de mobilizare ca să vadă în cât timp se prezintă rezerviștii la unitate, probabil cheamă și pe cei care nu au făcut armată. Dar pot fi mobilizați că sunt șefi ai unor agenți economici care au mașini care le pot pune la dispoziție. Și vor veni 20 de ofițeri de la București care vor face instruirea”, a declarat prefectul Costică Macaleți pentru Botoșaneanul.

Șeful Centrului Militar Județean a ocolit un răspuns clar cu privire la instruirea programată pentru începutul lunii viitoare. „Nu este nimic oficial, sunt doar zvonuri. Pentru mai multe informații ar trebui să luați legătura cu Ministerul Apărării Naționale”, a spus col. Constantin Ionel Florea., potrivit dcnews.

În urmă cu două săptămâni, în Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să-l dețină la recrutare, în perioada stării de război.

 

loading...

3 COMENTARII

  1. Incetati cu propaganda! Nu e nicio mobilizare. Armata nu mai e obligatorie. A fost una dintre principalele conditii pentru aderarea in NATO.
    Degeaba ii sugeti ciorapii lui Antonescu, ca tot PSD-ul o sa castige.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.