Agenția Reuters a transmis că România ar urma să primească 6,351 de refugiați, din totalul de 160,000 de solicitanți de azil. Germania ar primi 40,206 de imigranți, iar Franța 30,783.

La rândul ei, publicația El Pais a informat că România va primi 4.646 de imigranți, în fruntea redistribuirilor fiind Germania, cu 31.443 de imigranți, și Franța, cu 24.031 de imigranți.

Săptămâna trecută, Daily Mail avansa numărul de 7000 de imigranți ce vor fi repartizați României. Potrivit planului prezentat de publicația britanică, Germania ar urma să primească 34,077 de imigranți, Franța 26,215, iar România 6,937.

Totuși, premierul Victor Ponta a declarat că România nu are capacitatea de a primi decât 1.500 de imigranți.

„Nu putem primi, pe termen scurt, mai mulți refugiați decât avem capacitate. În acest moment este 1.500. Trebuie să ne gândim cum  oprim cauza, nu efectu. Acum noi lucrăm la efect. Vrem să fim solidari cu țările europene la obligații și la drepturi”, a declarat premierul, potrivit B1.

loading...

3 COMENTARII

  1. Orban, ironic: Ne plac la nebunie chioșcurile de kebab din Budapesta!

    Confruntat cu un val de critici după ce a spus recent că Europa trebuie să rămână un spațiu creștin, premierul ungar Viktor Orban a insistat luni, adresându-se diplomaților din țara sa cu prilejul unei reuniuni, că îi respectă pe musulmanii din Ungaria, dar nu vrea ca populația de această religie să crească, scrie Budapest Business Journal, conform Agerpres.

    „Bineînțeles că ne plac la nebunie chioșcurile de kebab de pe marile bulevardele din Budapesta” sau faptul că, de Paști, putem cumpăra carne de miel de la un măcelar sirian, a spus Orban, citat de MTI.

    Premierul ungar a calificat drept dificilă situația refugiaților și a comparat afluxul de refugiați cu cel al populației rome. Din punct de vedere istoric, Ungaria are o minoritate „de câteva sute de mii de romi”, a spus Orban, după care a adăugat: „Ungaria nu cere distribuirea romilor în întreaga Europă”.

  2. In clipa in care -prin sosirea imigrantilor pe care Guvernul Ponta ii accepta, Procurorul Generale al Romaniei trebuie sa se autosesizeze cu privire la incalcarea grava a constitutiei de catre semnatarii acordului prin care imigrantii intra pe teritoriul Romaniei! De asemenea sunt pasibili de trimitere in judecata prefectii judetelor si primarii localitatilor care vor admite aceasta colonizare prin stramutare de populatii straine!

  3. Iata ce scrie bloggerul polonez Kamil Bulonis, de la fata locului: Kamil Bulonis s-a aflat zilele trecute intr-un autobuz la granita dintre Austria si Italia, unde si un grup de imigranti incerca sa traverseze, mergand spre Germania. Ce a vazut acolo este socant. „Cu toata solidaritatea pentru persoanele aflate in dificultate trebuie sa spun ca ce am vazut starneste groaza. Pasagerii din autobuz au fost atacati, refugiatii au aruncat in ei cu sticle, au scuipat autobuzul, au lovit violent in geamuri si au incercat sa il rastoarne. Strigau ‘Vrem Germania’. Au aruncat cu fecale in autobuz, au incercat sa deschida usa. O soferita in varsta, italianca, a fost scoasa cu forta pe geam din masina, tragand-o de par, si au incercat sa-i fure masina. Refugiatii au atacat apoi un autobuz cu turisti francezi, au desfacut compartimentul pentru bagaje si au furat tot ce le-a picat in maini. Politiei austrice i-a luat cateva ore sa impinga inapoi in Italia multimea de imigranti. Nu am vazut femei printre ei, erau multi tineri. ingrijorat de soarta lor, acum insa mi-e frica. Niciodata in viata mea nu am vazut asa scene si simt ca este doar inceputul”, a scris Bulonis, vineri, pe pagina sa de Facebook. „Cum este posibil ca acesti oameni, care au dat dovada de o asa salbaticie, sa fie asimilati de Germania? Pentru un moment am simtit ca sunt in mijlocul unui razboi. Imi pare rau pentru ei, dar daca ajung in Polonia nu cred ca se vor bucura de vreo simpatie. Au aruncat in noi cu rahat, ne-au scuipat. Ce rost au avut toate astea?”, a mai scris bloggerul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.