Home Mancare Reţetă rafinată pentru Paşti: Creveţi cu avocado

Reţetă rafinată pentru Paşti: Creveţi cu avocado

by Ovidiu Majlat

Pentru sărbătorile de Paşti vă recomandăm creveţi cu avocado, o reţetă mai rafinată şi uşor de făcut. După drobul de miel, friptura şi cozonacul, o mâncare mai uşoară este bine venită.

Aşadar, se taie în bucăţi două fructe de avocado, doi ardei graşi şi două cepe verzi, un ardei iute şi patru felii de ananas. O lime o tăiem pentru decor, iar alta o stoarcem.

Tăiem ananasul şi avocado cubuleţe. Le amestecăm cu ceapa verde, ardeiul gras şi ardeiul iute, mărunţit, într-un bol. Adăugăm puţină sare şi turnăm zeama de lămâie. Preperatul îl ţinem la rece,atât timp cât gătim creveţii.

Într-un wok (sau o tigaie simplă), prăjim creveţii până devin roşietici. În altă tigaie, călim câţiva căţei de usturoi tăiaţi felii mai groase, apoi adăugăm creveţii, un praf de făină,apoi zeama de lămâie şi un pahar de vin. Lăsăm la fiert 10-15 minute. La final adăugăm sare după gust.

Prima compoziţie o aşezăm peste câteva frunze de salată.

Vă dorim poftă bună şi Paşte fericit!

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.