Duane Butcher, Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, care urmează să își încheie misiunea diplomatică în țara noastră, a povestit, într-un interviu acordat pentru HotNews.ro, cu ce amintiri despre România se întoarce în SUA. 

Potrivit diplomatul american Duane Butcher, românii „sunt uneori prea duri cu ei înșiși” și „nu-și mai dau seama de progresele înregistrate în cei 25 de ani câți au trecut de la căderea regimului Ceaușescu.

„Nu cred că democrația este orientală sau occidentală. Există cu siguranță multe democrații în Europa de Vest, democrația este bună pentru toată lumea. Însă aș spune și că pentru mine este evident că România are rădăcini ferme în tradiția vestică, este o țară europeană al cărei loc este în Europa care are, și mă aștept să aibă în viitor, un parcurs similar altor țări din Vest. Cred că românii sunt uneori prea duri cu ei înșiși; poate spre binele lor. De multe ori, românii nu văd progresele înregistrate. Ne facem griji pentru provocările viitoare, sau pentru protejarea progreselor obținute și nu ne mai dăm seama cât de departe a ajuns această țară în 25 de ani, câte progrese s-au făcut. Cred că este important ca uneori românii să își dea seama că se descurcă destul de bine, ca au înregistrat progrese. Privind in jur, vezi că sunt multe motive de mândrie. Nu înseamnă că trebuie să ne oprim, e important ca progresele să fie protejate și continuate”, a explicat Duane C. Butcher.

În august 2011, Duane C. Butcher a preluat funcţia de adjunct al şefului misiunii la Bucureşti, iar, din decembrie 2012, este însărcinat cu afaceri ad-interim, preluând practic conducerea misiunii, după plecarea ambasadorului Mark Gitenstein. Înainte să vină la Bucureşti, a servit ca însărcinat cu afaceri ad-interim la Taşkent, Uzbekistan, iar înaintea acestei misiuni a fost consul general în Germania, la Hamburg.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.