Procurorii DNA precizează în referatul trimis în instanță în cazul Mircea Băsescu, că acesta s-a folosit de numele fratelui său, Traian Băsescu, pentru a le câștiga încrederea membrilor familiei lui Bercea Mondial.

Din referatul DNA:

Ambii inculpați s-au folosit de calitatea de membru al familiei Președintelui României pe care o deține inculpatul Băsescu mircea, pentru a da credibilitate afirmațiilor referitoare la influența sau pretinsa influență pe care Băsescu Mircea ar putea să o aibă asupra magistraților, și, de asemenea, pentru a da credibilitate promisiunilor referitoare la obținerea unor hotărâri favorabile. Inculpatul Băsescu Mircea, deși cunoaște obligațiile fratelui său și îi comunică denunțătorului într-una din discuțiile înregistrate că “el nu poate”, nu descurajează comentariile referitoare la persoana președintelui, ba, mai mult, le alimentează pentru a nu pierde aparența că ar avea influență asupra magistraților.

Din discuția înregistrată de Anghel Florin, utilizata în acest dosar în temeiul art. 139 alin. 3 din Codul de procedura penala, rezulta ca suma remisa de A.F.în doua tranșe a fost de 600.000 de euro, ca inculpatul Băsescu Mircea a primit o parte din aceasta, prin intermediul lui Capațîna Marian Adrian, și anume suma de 250.000 de euro, ca inculpatul Capațîna Marian Adrian a oprit suma de 350.000 de euro pentru sine, ca inculpatul Băsescu Mircea a lasat sa se creada ca are influența asupra magistraților și a promis ca va influența cursul procesului în sensul obținerii unei soluții favorabile pentru A.S., ca inculpatul Băsescu Mircea își arata disponibilitatea de a încerca și în viitor sa influențeze alți magistrați întrucât soluția pronunțata cu o zi înainte a provocat nemulțumirea familiei A. Astfel, inculpatul Basescu Mircea recunoaște ca a primit o parte din bani, respectiv suma de 250.000 de euro.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.