Reacția fiului lui Ion Rațiu după primul tur al alegerilor prezidențiale

Reacția fiului lui Ion Rațiu după primul tur al alegerilor prezidențiale

1262
2

Nicolae Raţiu, fiul marelui om politic şi preşedintele Fundaţiei Raţiu, solicită Guvernului României să remedieze situaţia condiţiilor de vot pentru diaspora, înainte de 16 noiembrie. Faptul că românii din Londra au aşteptat chiar şi 7 ore la cozi pentru a vota este dovada ineficienţei sau a unei tactici voite “de sus”, spune Raţiu.

„Experienţele jalnice şi frustrante pe care le-au întâmpinat alegătorii români din Londra şi din alte oraşe europene ne-ar putea îndemna să credem că actualul guvern din România nu a dorit, de fapt, ca diaspora să voteze. Să fie numai o coincidenţă? După 25 de ani în România, coincidenţe de acest fel sunt greu de crezut. S-a spus că abia aceste ultime alegeri au declanşat în diaspora dorinţa de a vota, însă e bine ştiut că istoricul votanţilor din afara graniţelor României a înclinat de fiecare dată către alternativa la candidatul PSD, oricare ar fi fost acesta, singura excepţie fiind anul 2000”,  scrie Nicolae Raţiu, fiul lui Ion Raţiu şi Preşedintele Fundaţiei Raţiu.
Remedierea situaţiei

Nicoale Raţiu solicită remedierea situaţiei: „Faptul că votanţii din Londra au aşteptat chiar şi 7 ore la cozi, în ploaie, este o dovadă a determinării lor de a-şi exercita dreptul la vot, indiferent cu cine au votat. Numărul cu totul inadecvat de secţii de votare organizate de BEC si puse la dispoziţia lor este fie un exemplu al unei nefericite ineficienţe fie, mai grav, al unei tactici voite “de sus”. În numele drepturilor democratice ale poporului român, solicităm Guvernului României să remedieze situaţia condiţiilor de vot pentru diaspora, înainte de scrutinul din 16 noiembrie prin:
– Înfiinţarea mai multor secţii de vot
– Simplificarea procedurii de înregistrare a votanţilor şi eficientizarea procesului de votare
– Prelungirea orarului de funcţionare al secţiilor de vot până la ora 11 p.m.
 Punerea în practică a acestor acţiuni ar ajuta la reinstaurarea încrederii în bunacredinţa Guvernului României şi a autorităţilor române”, scrie adevarul.
  Foto – Dragos Cristescu, Realitatea
loading...

2 COMENTARII

  1. În caz de esec, vreau sa renunt la cetatenia romana, în semn de protest. Protest fata de clanul FSN&PSD si mai ales romanilor care au votat pentru acest monstru .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.