Jurnalistul Răzvan Zamfir, realizator al emisiunii „Bună, România”, de pe B1 tv, arată, într-o postare pe Facebook, ruptura logică între patriotismul declarat al lui Mircea Diaconu, care se dorește președintele Republicii, și susținerea acestuia a unui manifest pentru federalizarea Europei.

„E o mare diferență între a fi prost informat și a fi, pur și simplu, doar prost.

De exemplu, dacă te consideri patriot sau chiar naționalist și îl susții pe Mircea Diaconu – fără să știi că este semnatarul manifestului Spinelli pentru federalizarea Europei – ești prost informat.

Dacă, dimpotrivă, ai citit această postare, te scalzi în mândria de a fi român și îl susții în continuare pe Mircea Diaconu, cresc exponențial șansele de a fi doar prost.

Înainte de a se simți jigniți, le recomand fanilor domnului Diaconu următorul extras din documentul asumat în timpul mandatului de europarlamentar: „Europa a fost, din nou, răpită de o coaliţie de politicieni naţionali. Este timpul să o recuperăm (…) Soluțiile naționale aparțin trecutului. Scopul nostru este o Europă Federală, o Europă post-națională.”

Cine zicea că useriștii sunt cei mai progresiști?”, scrie jurnalistul pe Facebook

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.