Realizatorul Jocuri de Putere are un mesaj pentru premierul Victor Ponta după ce europarlamentarii PSD și ALDE au cerut la Bruxelles scoaterea Realitatea TV din grila de programe a Parlamentului European și înlocuirea ei cu Antena 3.
„COMUNISTOIZI din Parlamentul European, RUŞINE! Of, Daciana. De ce, Norica? Cum se poate, Viorica?  De ce ar dori europesediştii să dea afară Realitatea TV din viaţa lor, să o pedepsească pentru crima de a nu fi cu arma la picior de câte ori cere Guvernul României?  Mulţi mă acuză că mi se zbârleşte părul când aud numele lui Victor şi că mă transform în modelul cultural „Gâdea vs. Băsescu”. Unii sunt politicieni, de la ei nu prea am asteptari dar mulţi sunt altfel si tin mult tare la ei….Nea Ovidiu, Tata, altii dragi mie. Corigenţa ideologică a tranziţiei e un fapt, nu mă apuc eu să-l întorc pe dos, căci nu am vocaţia lui Sisif. Ar însemna să existe şi un Hades…  Aici e vorba despre principii şi despre o tranziţie depresivă care erupe în plan public. În acest episod e vorba de scoaterea postului Realitatea TV din grila Parlamentului European, pedepsirea ei pentru că-i scapă piciorul de la tezele politice emanate cu grijă (ca să nu facă poporul anevrism şi să-i crape când o mai ieşi în stradă, măcar de s-ar întâmpla).”

„Problema nu e Realitatea, desigur, ci faptul că am îndrăznit să am altă opţiune. Sa avem alta optiune. Politicieni tineri, deprinşi cu clanţele (aici da, trebuie să-i da dreptate, când are, are!) suferă de comunism într-o măsură care mă deranjează nu ca jurnalist, realizator, ci ca specie atent gânditoare la bine, obraz şi solidaritate. Om, adică!  Trăim în ţara lui „Să trăiţi, şefu!”. Are şefu o durere de umăr? Mergem după maseur! Are şefu o jenă în stomac? Mergem după mâncare! Are şefu unu care nu-l laudă? Mergem după puşcă sau dupa ciomag! Nu că această categorie ar fi fost inventă de Marx! Tradiţia slugărniciei e cea mai de succes cale spre afirmare de multişoare secole! Doar că 50 de ani recenţi, poporul acesta de activişti a experimentat cu o patimă liturgică doar comunismul! Aşa că de unde să deprindă tinerii ucenici etica protestantă (să zicem)?”

„Victore, prietene! Daciana, draga lui soţie, europarlamentar al Romaniei, o Romanie care e si a mea si a celor 6,3 milioane ce nu l-au votat pe Victor pe 16 noiembrie. Putem să ne înjurăm dar nu e frumos, putem să ne spargem capetele dar nici unul nu suntem mineri, putem să ne jertfim pe altarul unui război fără miză, dar ar însemna să fim copii! Fără discernământ. Rolul unui jurnalist nu este să laude, ci să spună, sa sesizeze cand Puterea derapează, greşeşte – atunci când o face!  Mă consideri inamic! Nu preferi un adversar cu altă părere, sincer, decât un laudac prefăcut, care la prima certitudine că va căpăta ceva mai duios, mai sclipitor, te va lăsa baltă?  Ce sens are o asemenea iniţiativă? Cine, ce are de câştigat? Doar aşa, din răzbunare pentru că eu, Rareş Bogdan, sunt considerat vocea principală din corul străzii care nu te-a vrut la Cotroceni si care a dus poate putin si la alegerea lui Klaus Iohannis? Dar nu am inventat eu problema din Diaspora!!! E problema Ta, a lui Liviu, Titus si Nea Mele NU a celor umiliti sau a celor ce au incercat sa ii apere printre care ma numar si eu, un biet jurnalist in slujba tarii mele.

Trebuie pedepsită Realitatea pentru asta? Ce-i cu apucăturile astea comunistoide? Dacă mă gândesc mai bine, sunt convins că este iniţiativa unor europesedişti care au vrut să-i facă o bucurie, nu-mi imaginez că a dat Victor vreun ordin. Sincer NU cred ca Victor a stoit de aceasta initiativa mizerabila. Ce primiţi în schimb dragi români trimişi la Strasbourg şi Bruxelles ca să… nu ştiu ce?  Sunteţi tari? Vă aştept cu argumente! Cu raţiune! Aş îndrăzni să spun cu prietenie! M-as fi bucurat mult sa vad ca aveati o initiativa toti cei 17 de a introduce si Antena3 si Digi24 si B1 si RomaniaTv si NasulTV alaturi de Tvr International si RealitateaTv in GRILA de posturi TV din capitala Europei….”

Cu mâhnire,

Rareş Bogdan

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

 

loading...

1 COMENTARIU

 1. Iubitorule de tara,nu cumva si tu ai sustinut, ca in cazul lui Sova nu s-a respectat Constitutia???
  Ai o scuza ca atata prostie la specialistii in drept, nu am mai vazut in viata mea!!! Ce mai, specialistii, politicienii, analistii, ziaristii … au luat-o pe tapsan, nu-s atenti cand citesc legislatia in vigoare… !!!
  Articolul 76 din Constitutie se refera la „ADOPTAREA LEGILOR SI HOTARARILOR” in activitatea de „LEGIFERARE” ( TITLUL III – „Autoritatile publice”,SECTIUNEA a 3-a „Legiferarea”).
  Incuviintarea perchezitionarii, retinerii sau arestarii, nu inseamna legiferare, ci,aplicarea prevederilor legale, din statut si/sau regulament, a caror legiferare a fost deja efectuata, si prin ADOPTAREA Legii 96 din 21 aprilie 2006 si respectiv a Hotararii Senatului nr.28/2005!!!
  Constitutia nu impune utilizarea prevederilor articolului 76 la incuviintarea perchezitionarii, retinerii sau arestarii!!!
  DOAMNE, AJUTA_I PE ROMANI!!!!!!!!!!!!! https://www.facebook.com/traianasanat/posts/842003435873222?hc_location=ufi

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.