Rareş Bogdan a anunţat, în deschiderea emisiunii Jocuri de Putere, că în cadrul CNA se fac presiuni pentru suspendarea emisiei Realitatea Tv. Astfel, unul dintre membrii CNA, Monica Gubernat, a cerut, în cadrul unei şedinţe informale de miercuri, la care Realitatea Tv nu a avut reprezentant, ca marţea viitoare să se discute suspendarea emisiei Realitatea Tv. Motivul fiind acesta: postul de televiziune nu a trimis pe fax sau email, către CNA, ordinele de plată pentru amenzile aplicate. Mai mult, doi foşti angajaţi Realitatea Tv, care acum lucrează la Antena 3 şi  RTV, au cerut imperios închiderea postului: Adrian Ursu, jurnalist Antena 3, şi Cătălin Popa, actual producător general al RTV.

Rareş Bogdan a explicat cum a decurs întâlnirea în care reprezentantul CNA a propus suspendarea emisiei Realitatea Tv, invocând faptul că Realitatea TV nu a trimis ordinele de plată ale amenzilor aplicate, prin fax sau email. Rareș Bogdan a mai spus că presiun crește pe Realitatea Tv, iar dacă este cazul, se va retrage el, pentru o perioadă:

„La CNA a fost o întâlnire informală, în care doamna Monica Gubernat, trimisa PSD, a propus ca marţi să se discute suspendarea Realitatea Tv, din cauza Jocuri de Putere şi a lui Rareş Bogdan. Au găsit şi un motiv: amenzile. Din păcate ei nu ştiu că noi ne-am achitat amenzile. Şi ce credeti că au găsit? Faptul că postul trebuie sa trimită ordinul de plată pe fax sau pe email. Realitatea nu a trimis online aceste copii, dar banii au intrat. Ei bine, vom trimite pe fax, pe email, ordinele de plată. Nu avem nici măcar una neplătită. Le-am atacat în instanţă şi aşteptăm. Noi am plătit amenzile. Astăzi am stat trei ore pe telefon cu doamnele de la Contabilitate.(…) Cert este că presiunea creşte şi pe seama Realităţii Tv. Dacă e cazul, pot să mă retrag eu în spate, pentru o perioadă. Eu nu cer nimănui ajutorul, nu apelez la instituţii ale statului”, a spus jurnalistul.

Acesta a prezentat apoi, şi „cerinţa imperioasă” a lui Adrian Ursu şi Cătălin Popa, oameni care au lucrat în Realitatea Tv, şi care acum sunt la posturi concurente, ca Realitatea Tv să se închidă. Jurnalistul a catalogat demersul celor doi, drept ”incredibil și rușinos”:

„Marea mea durere este că la această şedinta, la care nu a participat colega noastră, Lavinia Sandru, ea avea o problemă cu tatăl său, la Cluj, la o clinică medicală, ei bine, acolo erau trei reprezentanţi din partea a trei televiziuni. O fostă colegă, Vera Secrieru, din partea Digi 24, ea a lucrat 13 ani, aici, la Realitatea. Soţul dânsei este încă aici. Subiectul închiderii a fost discutat 2 ore. Dar cei doi oameni care cereau închiderea sunt: unul care a lucrat şapte ani aici, la Realitatea Tv, şi care acum este la Antena 3, şi un altul, care acum este producător general la RTV. Unul a fost 7 ani aici, a făcut emisiuni aici cu o doamnă, doamna Oana(n.r. Adrian Ursu). Cert este că au cerut ca ANAF sau CNA să închidă Realitatea Tv. Pot să înţeleg dacă o astfel de cerere vine de la PSD, dar dacă vine de la domnul Adrian Ursu şi de la domnul Cătălin Popa, este şocant”.

Pe de altă parte, Rareș Bogdan consideră că o justificare pentru cererea lui Ursu și Popa poate fi pierderea unor bugete de publicitate ale celor televiziuni concurente, Antena 3 și RTV, după proteste:

”Deci cererea imperioasă a venit de la doi oameni care au lucrat aici. Datoriile Realitatea Tv sunt istorice, din perioada în care erau şi ei aici. Nu înţeleg de ce au făcut asta, pot să bănuiesc: să fim luaţi la ţintă pentru că corporaţiile şi-au retras bugetele de publicitate de la alte televiziuni, este ireal. Spun doar atât: este ireal. Pot să înţeleg, dar să văd presiuni în CNA din partea altor colegi, mi se pare incredibil şi ruşinos. Ştiu că problema nu este Realitatea, ci Rareş Bogdan”, a încheiat jurnalistul.

Sursa- Realitatea.net

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.