Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a criticat plângerea depusă de PSD la CNCD împotriva președintelui Klaus Iohannis pentru discursul despre Ținutul Secuiesc, precum și decizia luată de amendarea președintelui.

“Președedintele României e garantul Constituției și al statului de drept. Vă reamintesc că declarațiile președintelui, chiar dacă au părut foarte dure, au fost ferme și hotărâte. Eu cred că o parte din PSD nu cunoaște Constituția României, în special articolul 1 din Constituție, care spune că „statul roman este un stat national, suvern, independent, unitar si indivizibil”. Acest articol 1 trebuie întipărit în mintea fiecărui român, trebuie afișat pe panourile de pe toate drumurile.

Europarlamentarul liberal a mai spus că spera ca PSD să nu folosească CNCD ca instrument politic în lupta pentru putere. „In componenta institutiei ar trebui puse persoane competente și responsabile.(…) De data asta au sărit calul. Este rușinos ce au făcut! Iohannis e un om care a condus un oras cum e Sibiul, un politician român de etnie germană. Este minoritar aici, dar este de un patrotism feroce. E mai putin expansiv, e mai rece, dar vă asigur că reacționează ca orice om din țara asta când aude imnul intonat sau vede un meci al echipei nationale ”, a declarat Rares Bogdan la Realitatea Plus.

 

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.