Un eveniment în premieră, așteptat de 30 de ani , a avut loc la Parlamentul European. Inițiatorul acestui eveniment a fost europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, care a adus prin expoziția de fotografie și invitarea revoluționarilor români în Parlamentul Europan de la Bruxelles un omagiu eroilor căzuți în urmă cu 30 de ani. Eurodeputatul Rareș Bogdan (PNL, PPE), liderul delegației României în grupul PPE al Parlamentului European, a vorbit în cadrul expoziției dedicată marcării a 30 de ani de la căderea comunismului în România, și despre obligațiile în fața celor căzuți pentru libertate.

,,Respect adevăraţilor luptători pentru libertatea noastră, celor ce au crezut și continuă să creadă că România merită totul! Instantanee de la expoziția organizată la Bruxelles, în Parlamentul European, de Delegația EPP România. După 30 de ani de libertate, am invitat 30 de revoluționari din orașe-martir. Printre ei sunt Doru Mărieș, Lucian Căldăraru, Romeo Dunca, Marian Moroșanu… Sunt 30 de ani de libertate în care acești oameni au luptat pentru adevăr și continuă să lupte. Le port un respect profund”, scrie eurodeputatul pe pagina sa de Facebook.

Rareș Bogdn a vorbit și despre faptul că după 30 de ani nu s-aau făcut dreptate.

,,De această dată, adevărul înseamnă dreptate. Nu poate fi altfel. Sângele din 1989 a curs pentru a avea dreptul la democrație. Până nu se va face justiție, el va continua să curgă”, a precizat Rareș Bogdan. 

Europarlmentarul liberal a invitat 30 de revoluționari la Brixelles, care și-au spus poveștile dureroase despre 1989.

,,Conform Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, evenimentele din 1989 s-au soldat, în total, cu 5.205 victime, dintre care 1.116 morți și 4.089 de răniți. Din cei 1.116 morți, 159 au căzut până în 22 decembrie, orele 12.09 (fuga lui Ceaușescu de la sediul CC). Cel mai mare număr de morți a fost la Timișoara. Printre ei, 50 de copii. Le datorăm dreptul de a vorbi liberi. Le mai datorăm ceva: să nu mai permitem urmașilor torționarilor, colegilor lor ideologici, să sfâșie România, să acapareze instituții, să jefuiască atât cât a mai rămas din vatra noastră.
Mulțumesc Doru Mărieș, Oreste Teodorescu, Paul Cozighian! Mulțumesc colegilor din Delegația EPP România!”, a mai spus șeful delegației României în grupul popularilor europeni. 


Delegația română din grupul PPE din Parlamentul European a găzduit, marți, la sediul PE din Bruxelles, o expoziție dedicată marcării a 30 de ani de la căderea comunismului în România.

Intitulată ”30 Years of Freedom in Romania. Exbihition opening”, expoziția a fost deschisă de eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației române din grupul PPE în Parlamentul European.

România marchează anul acesta, alături de celelalte țări din fostul bloc comunist, 30 de ani de la prăbușirea regimurilor totalitariste în Europa de Est și începutul procesului de unitate europeană.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.