Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan spune că Parlamentul European continuă să fie interesat de fraudele de la bugetul european, ceea ce îi neliniștește pe cei implicați. Rareș Bogda face referire la dosarul Tel Drum, unde statul român plătit deja prejudiciul. anul trecut, oficilii europeni au calculat că  România trebuie să dea înapoi 21 de milioane de euro, bani europeni.

Liberalul mai amintește și de faptul că guvernul Dăncilă a susținut candidatul francez pentru șefia Parchetului European, și nu pe Laura Codruța Kovesi.

„Tentativele disperate ale liderilor PSD și ALDE de a o sabota pe Laura Codruța Kovesi au eșuat, dar asta nu înseamnă că nu vor mai încerca. Din informațiile mele, încă se joacă tare pentru poziția din Consiliul UE, care este acum prezidat de Finlanda. Vă reamintesc, Guvernul Dăncilă l-a susținut pe francezul Jean Francois Bohnert. Azi și mâine are loc la Helsinki o reuniune informală a miniștrilor din Consiliul Justiție și Afaceri Interne. Vom vedea ce se întâmplă. Cert este că Parlamentul European insistă ca investigarea și urmărirea penală a presupuselor infracțiuni cu bugetul UE – cum ar fi fraude, fapte de corupție sau fraude transfrontaliere cu TVA – să fie asigurate cât mai repede posibil. Sună rău pentru cei acuzați în România pentru chestii din astea, nu?”, a scris Rareș Bogdan pe pagina lui de Facebook.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.