Rareș Bogdan, numărul unu pe lista PNL pentru algerile europarlamentare din 26 mai, a adus un omagiu foștilor deținuți politici care u murit în închisoareaa de la Sighet, printre care Iuliu Mnaiu, fost prim ministru al României și artizat al Marii Uniri de la 1918, dar și doi liberali importanți – Constantin I.C. și Gheorghe Brătianu. Acesta este dovad că poporul român nu a fost mereu un „popor vegetal”, scrie Rareș Bogdan pe pagina lui de Facebook.

„Câteva emoții puternice de la Memorialul Sighet. Statuia tiranului fără cap, celula lui Iuliu Maniu, care a murit aici, cum au sfârșit și doi membri ai familiei Brătianu (Constantin I.C. și Gheorghe Brătianu) și alte peste 100 de personalități – foști miniștri, academicieni, istorici, ziariști, economiști, militari… Am fost așteptat de președintele organizației PNȚCD, un om care nu a făcut pactul cu diavolii roșii. În vizită m-au însoțit colegii liberali, cărora le mulțumesc pentru ideea de a ne întâlni aici, la Sighet.
Aici, la Sighet, s-a murit în chinuri groaznice pentru apărarea țării de invazia bolșevică. Aceștia au fost deținuții politici a căror amintire o îmbrățișăm, la a căror suferință ne raportăm! Aici avem dovada că poporul român nu a fost mereu un „popor vegetal”! Amintiți-vă poemul „Eu cred”, scris de doamna Ana Blandiana în anii 80 (!!!), unul dintre puținele poeme care cutezau să pună la zid oroarea comunistă, sau mai ales lipsa revoltei. Respect deplin pentru acest suflet minunat care a avut ideea transformării fostei închisori comuniste de la Sighet într-un Memorial al Victimelor Comunismului și al Rezistenței!”, scrie Rareș Bogdan.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.