Oligarhul Vladimir Plahotniuc ”a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa”, după cum susține Partidul Democrat, care a transmis, vineri noapte, un comunicat postat pe site-ul formațiunii politice, după miezul nopții.
În presă a apărut informația potrivit căreia, azi noapte, cel puțin cinci avioane private au decolat din Chișinău.

“În legătura cu speculaţiile apărute în presă despre aşa-zisa dispariţie a liderului PDM, precizăm că domnul Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa”, se spune în comunicatul democraților moldoveni.
Plahotniuc are în Elveția mai multe proprietăți.
Premierul în funcție, Maia Sandu, spune că „acțiunile abuzive dictate de Plahotniuc nu vor rămâne nepedepsite”.
„Sunt mijloace prin care aceşti oameni vor fi readuşi şi vor răspunde în faţa justiţiei din Moldova”, a spus Maia Sandu despre avioanele care părăsesc R. Moldova.„Nu pot trăi liniștiți nicăieri. Am văzut niște politicieni români care au mers în Costa Rica și au fost extrădați. Nu prea sunt locuri pe Pământ unde se pot ascunde. O să ajungem să avem o procuratura independentă care la un moment dat va cere extrădarea lor și o să fie sancționați. Foarte important acum este să pornim pe urmele banilor și să încercăm să-i recuperăm”, a declarat Maia Sandu într-o emisiune la ProTV Chișinău.

Foto: parlament.md
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.