Home Actualitate Pui sacrificaţi după numai 35 de zile care ajung produse KFC

Pui sacrificaţi după numai 35 de zile care ajung produse KFC

by Ioana Popescu

Postul de televiziune BBC1 va difuza în această seară documentarul „The Billion Dollar Chicken Shop“ (Magazinul care vinde pui de miliarde), prilej cu care vor fi prezentate pentru prima dată imagini de la una din fermele care asigură gigantului fast-food KFC o parte din cele 23 de miliarde de pui necesari, într-un singur an, numai în Marea Britanie.

Documentarul realizat de BBC1 prezintă condiţiile în care sunt crescute şi îngrijite păsările care ajung în restaurantele KFC. Aproximativ 34.000 de pui sunt înghesuiţi într-un spaţiu închis, unde lumina naturală are acces prin doar câteva ferestre. Puii au o durată de viaţă de doar 35 de zile, înainte de a fi gazaţi şi pregătiţi de livrare. Activiştii pentru drepturile animalelor susţin că respectivele condiţii sunt „nedrepte“, dar fermierii consideră că puii au parte de o viaţă scurtă, dar foarte bună, notează publicaţia Daily Mail. După ce sunt gazaţi, puii sunt tăiaţi în nouă bucăţi fiecare, puşi în tăvi imense şi trimişi într-un depozit de unde urmează să fie distribuiţi pe întreg teritoriul Marii Britanii. Numai în Marea Britanie, un număr de 1.000 de ferme asigură companiei fast-food, în fiecare an, 23 de milioane de pui, iar restaurantele vând 400 de bucăţi de pui pe minut. Deşi fermierul care apare în documentarul BBC1 crede că nu este nimic greşit în modul în care sunt trataţi şi crescuţi pui, doar cu „apă şi mâncare“, după cum ţine să asigure audienţa, directorul organizaţiei Animal Aid, Andrew Tyler, a declarat în cursul zilei de ieri că „păsările sunt condamnate să supravieţuiască în barăci cu puţine ferestre, care duhnesc a amoniac“. „Foarte multe mor de foame sau din cauza deshidratării. Din 900 de milioane de păsări de acest tip crescute anual în ţară, 30 de milioane mor înainte de a fi sacrificate, a mai explicat directorul Animal Aid”. Pe de altă parte, reprezentanţii KFC spun că toţi furnizorii de carne îndeplinesc cerinţele impuse de Uniunea Europeană, dar şi de Marea Britanie. Un purtător de cuvânt al postului BBC a declarat pentru Daily Mail că documentarul încearcă să prezinte o imagine imparţială asupra afacerii KFC, fiind pentru prima dată când compania americană a permis filmarea în locaţii care ţin de procesul de fabricare.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.