Proprietarul echipei de baschet Los Angeles Clippers, Donald Sterling, a fost suspendat pe viaţă de către conducerea NBA şi amendat cu 2,5 milioane de dolari, după afirmaţii rasiste care au provocat indignare în SUA, anunţă presa americană.

Ca urmare a acestei suspendări, Sterling nu are voie să conducă echipa şi să asiste la meciuri din NBA.

Site-ul TMZ, specializat în viaţa celebrităţilor, a lansat cazul Sterling, după ce a publicat o discuţie de zece minute între un bărbat, prezentat ca Donald Sterling, şi o femeie de circa 20 de ani, identificată ca V. Stiviano, fosta iubită a magnatului american.

Donald Sterling, în vârstă de 80 de ani, i-a reproşat fostei sale iubite că a publicat pe contul de Instagram o fotografie în care apărea alături de Magic Johnson, fost star al Los Angeles Lakers. „Pe contul tău de Instagram de rahat nu trebuie să te arăţi alături de negri”, i-a spus el femeii, care i-a reamintit lui Sterling că la rândul ei este de origine mexicană şi afroamericană.

„Te poţi culca cu negri, poţi să-i aduci la tine, poţi face ce vrei cu ei, dar măcar nu le face publicitate şi să nu-i aduce la meciurile mele”, spunea Donald Sterling în acea înregistrare.

Vizat direct, Magic Johnson a anunţat pe contul său de Twitter că nu va mai asista la vreun meci al echipei L.A. Clippers, „atât timp cât Sterling va fi preşedinte”.

Şi preşedintele SUA, Barack Obama, s-a exprimat în acest caz. „Când persoane ignorante se laudă cu ignoranţa lor, nu poţi face mare lucru decât să le laşi să vorbească”, a spus Obama, evocând afirmaţii „extrem de ofensatoare” şi rasiste.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.