Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri prognoza pentru lunile februarie, martie și aprilie. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

FEBRUARIE

Temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normalul climatologic in regiunile sudice, sud- estice si local in cele vestice si in general sub norma in restul teritoriului. Cantitatile totale de precipitatii vor avea o tendinta spre excedent in centrul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.

MARTIE

Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de normal in cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai scazute, local, in nord, centru si vest. Cantitatile totale de precipitatii se vor putea situa peste normele climatologice in cea mai mare parte a tarii.

APRILIE

Temperaturile medii lunare ale aerului se vor putea situa, in general, in apropierea mediei climatologice. Cantitatile totale de precipitatii vor putea fi excedentare, cu precadere in regiunile nordice si centrale.

Mihai Florea, AMPress

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.