Conferenţiarul universitar Dumitru Păduraru, de la UMF Iaşi, a fost reţinut în noaptea de vineri spre sâmbătă de procurorii DNA Iaşi după ce ar fi cerut unei studente să facă sex cu el pentru a o promova la examene.

Potrivit Adevarul.ro, doctorul Dumitru Păduraru a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru luare de mită, tentativă la viol şi şantaj acesta fiind reţinut pentru 24 de ore şi urmând a fi dus la instanţă pentru a fi arestat preventiv. Păduraru este doar unul dintre medicii de la UMF Iaşi care în cursul zilei de joi, 30 ianuarie, au fost duşi la DNA într-un dosar de corupţie privind examenele de la unitatea de învăţământ ieşeană. În ceea ce priveşte acuzaţiile lui Păduraru, anchetatorii au menţionat că în zilele de 15, 23 şi 26 ianuarie, acesta, în calitate de coordonator al disciplinei de anatomie de la UMF Iaşi, ar fi încercat să întreţină relaţii intime cu o studentă. Păduraru i-ar mai fi spus tinerei că dacă va face sex cu el, o dată pe săptămână, timp de un semestru, o va promova la disciplina sa. Studenta a mers la DNA şi a semnat un denunţ împotriva profesorului său. “În ziua de 26.01.2015, inculpatul PĂDURARU DUMITRU a constrâns-o pe aceeaşi persoană vătămată, prin ameninţarea explicită cu moartea, să nu spună nimănui despre cele întâmplate, în scopul obţinerii unui folos nepatrimonial, constând în asigurarea confidenţialităţii cu privire la faptele sale, astfel încât să evite tragerea sa la răspundere penală”, au precizat procurorii ieşeni.

A.M.PRESS

loading...

2 COMENTARII

  1. Practica aceasta se intimpla (profesori care fac presiuni asupra studentelor sa aiba sex) cam la toate facultatile de medicina din Romania!

    din pacate nimeni nu discuta acest subiect pe larg. este bine ca se discuta despre conditiile mizerabile din puscarii 🙂

  2. În 2011, profesorul Păduraru a fost acuzat că a copiat aproape cuvânt cu cuvânt teza de doctorat a prof. dr. Mircea Zamfir, fostul său şef de la Institutul de Anatomie. „Concret, teza de doctorat a conf. dr. Dumitru Păduraru, intitulată „Studiu sistemic şi telomic al arterei mezenterice superioare” din 1997, este identică cu cea a prof. dr. Mircea Zamfir, „Studiu asupra morfofiziologiei vascularizaţiei arteriale a colonului stâng în vederea intervenţiilor chirurgicale”, publicata în 1985.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.