DNA și-a prezentat joi bilanțul pe anul 2015, care este cel mai impresionant de până acum. Potrivit procurorului șef, Laura Codruța Kovesi, „au fost trimiși în judecată de 5 ori mai mulți miniștri și parlmentari decât acum 2 ani”.

Mai precis, este vorba despre un premier, cinci miniștri, 16 deputați și cinci senatori.

„Este cel mai mare număr de demnitari investigați într-un an. S-au instituit măsuri asiguratorii de jumătate de milion de euro. Sunt cele mai impresionante cifre de la înființarea DNA, instituție care funcționează proactiv, curajos, ferm și eficient. Aceste rezultate ne obligă să lansăm o discuție despre prevenire și combaterea corupției”, a spus Kovesi.

Însă, în ciuda acestor rezultate, Kovesi se întreabă dacă este vine că avem tot mai mulți condamnați, inculpați pentru corupție.

„Dosarele aflate în lucru la DNA ne arată că nu am prins toți corupții. Există vulnerabilități care pun în pericol buna funcționare a societății. Corupția se manifestă prin aceleași acțiuni. Există sectoare în domeniul achizițiilor publice în care corupția e generalizată. Atribuirea contractelor sau plăților aferente se face prin contracte fictive. În multe cazuri, sumele date funcționarilor sunt obținute prin evaziune, delapidare. Banii care ar trebui să ajungă la investiții intră în buzunarelor funcționarilor corupți”, a explicat procurorul șef, potrivit B1.

stire in curs de actualizare

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.