Augustin Lazăr, procurorul general al României, cere anchetarea disciplinară a Adinei Florea, adjuncta secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor.Florea  a cerut în mod repetat de la DNA preluarea anchetei în care Liviu Dragnea este cercetat pentru fraudă cu fonduri europene, scrie g4media.ro

Procurorul general a trimis solicitarea la Secţia pentru procurori a CSM pentru a dispune verificări disciplinare pentru imixtiune în activitatea unui procuror şi exercitarea funcţiei cu rea credinţă. CSM va lua în discuţie această cerere cel mai probail în şedinţa de săptămna viitoare.De asemenea, Adina Florea ar fi cerut de la DNA dosarul Tel Drum în baza unui denuț anonym pe numele lui Stefan Iulian, actorul preferat al lui Caragiale.

Este vorba de abaterile disciplinare de la punctele l) şi t) din legea 303/2004 modificată:

„l) imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror;

t) exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni. Sancțiunea disciplinară nu înlătură răspunderea penală”.

Presupusele abateri disciplinare comise de Adina Florea au fost descoperite cu ocazia soluţionării de către procurorul general a conflictului pozitiv de competenţă dintre DNA şi SIIJ privind dosarul Tel Drum. Pe 13 martie, procurorul general a decis ca ancheta Tel Drum să fie făcută în continuare de DNA.

Potrivit unui comunicat al Parchetului general din 13 martie, „soluția a fost pronunțată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. (Tel Drum – n.r.) nu au nicio legătură cu faptele denunțate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J”.

Potrivit surselor G4Media.ro, Adina Florea a deschis dosarul penal nr. 1164/P/2018 plecând de la un denunţ anonim formulat pe numele lui Ştefan Iulian. Este numele unei străzi din sectorul 1, din spatele Primăriei Sectorului 1 şi al unui actor celebru în Bucureşti la sfârşitul secolului XIX, pe vremea lui Caragiale.

Potrivit memorialistului Constantin Bacalbaşa în „Bucureştii de altadată”, „pe Iulian, mai ales, se întemeia Caragiale când îşi scria piesele”.

Florea l-a pus sub acuzare pe Portocoală pentru că a înregistrat dosar penal pornind de la un denunţ anonim

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.