Procurorul General al SUA a invitat-o pe Ana Birchall, ministrul român al Justiției, „să lucreze alături de el și de echipa lui, în mod direct”, la o „foaie de parcurs” cu titlu „consultativ” pentru întărirea statului de drept din România, scrie Hotnews.

Declarația a fost făcută, la București, de Ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, care a venit în România pentru discuții cu ministrul Birchall, premierul Viorica Dăncilă și Președintele Klaus Iohannis.

Sondland și-a reafirmat preocuparea țării sale față de statul de drept în România.

„SUA sunt foarte preocupate în legătură cu statul de drept. Nu doar din motivele evidente – de exemplu, că nu poți avea o societate civilă, fără stat de drept. Ci pentru că este foarte greu să creezi un mediu investițional în orice țară unde cei care își riscă banii nu știu care sunt regulile sau, mai important, unde regulile de azi se pot schimba mâine, după ce ți-ai riscat banii. Deci statul de drept este un esențial.

Un exemplu al preocupării noastre este faptul că Procurorul General al SUA l-a invitat recent pe ministrul român al Justiției – este unul dintre motivele pentru care sunt aici, să mă întâlnesc cu ea, ca urmare a invitației – să vină în SUA și să continue să lucreze alături de el și de echipa lui, în mod direct, pentru o foaie de parcurs pentru România, la care el a contribuit. O foaie de parcurs consultativă legată de ceea ce SUA consideră a fi prevederi și măsuri adecvate care să fie introduse în legislație, în ordonanțe, pentru a asigura un stat de drept puternic și consistent.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.