Pentru ca iubeste atat de mult tara noastra, Printul Charles, mostenitorul tronului britanic, este invitat sa devina si Print de Transilvania, un titlu onorific, oferit de primaria orasului Alba Iulia. In mai multe randuri, Alteta Sa Regala a spus ca isi trage radacinile din Vlad Tepes.

„Stim cat de mult iubiti Transilvania. A devenit a doua dumneavoastra casa si ati fost cel mai valoros ambasador al regiunii. In repetate randuri ati afirmat ca va trageti radacinile din legenda lui Vlad Tepes. Pentru ca iubiti Transilvania asa de mult, ne-am gandit ce ar fi, daca, in loc sa fiti Printul de Wales, ati deveni Printul de Wales si de Transilvania.” Asa isi incep autoritatile din Alba Iulia scrisoarea trimisa Printului Charles prin care il invita sa descopere cea mare cetate din sud-estul Europei, Alba Carolina.

Mihai Coser, purtator de cuvant Primaria Alba Iulia: „Il invitam sa viziteze Alba Iulia, iar la modul onorific dorim sa ii conferim un titlu onorific de print al Transilvaniei.

Presa britanica a preluat imediat subiectul si vorbeste despre faptul ca printul Charles a declarat, mai in gluma, mai in serios, ca arborele lui genealogic il leaga direct de Dracula.

Printul Charles al Marii Britanii: „Arborele meu genealogic arata ca sunt descendentul lui Vlad Tepes, asa ca am ceva legaturi cu Romania.”

Printul Charles a vorbit despre dragostea lui pentru Romania si despre radacinile sale si intr-un interviu acordat Stirilor PRO TV.

-Stiti ca in Romania oamenii va spun afectuos Printul Charles de Transilvania?
-Nu stiam.Strabunicul meu, Regele George al V-lea, avea o verisoara primara, Maria, care a devenit Regina Maria a Romaniei. Stiu ca si-a dedicat viata acestei tari. Apoi am descoperit ca stra-stra-stra-bunica, stra-bunica stra-bunicii mele, Regina Mary, venise din Transilvania.

Integral pe www.stirileprotv.ro

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.