Curtea Veche Publishing lansează joi, 24 aprilie, ora 18.30, la ceainăria Cărturești Verona (Str.Pictor Arthur Verona 13-15), “Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, prima carte dedicată celui mai tânăr membru al Casei Regale a României, în colecția “Cărți Regale”.

La eveniment vor lua parte ASR Principele Nicolae al României, Principesa Eleonor Schaumburg-Lippe, Filip-Lucian Iorga (autor), Iren Arsene (director Curtea Veche Publishing).

Intrarea este liberă și include și o sesiune de autografe.

Pornind de la amintirile Alteţei Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecţia Regală, unele dintre ele prezentate aici în premieră, volumul vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa ASR Principelui Nicolae al României, despre studiile şi experienţa comunitară, despre primele sale călătorii și expediții, sporturile extreme pe care le practică, interesele şi activităţile întreprinse în folosul țării noastre.

“Principele Nicolae iubeşte foarte mult România şi simte că aici e acasă. Cred că asta îl va ajuta să învingă toate dificultăţile, să înveţe despre ţară şi să-i sprijine pe oamenii ei. Este un principe al generaţiei sale şi am toată încrederea că îşi va păstra echilibrul, modestia, şi că strălucirile trecătoare nu-i vor răpi din generozitatea şi din luciditatea pe care le are astăzi. Am speranţa că românii îi vor acorda din ce în ce mai multă încredere şi afecţiune”, declara ASR Principesa Moștenitorare Margareta a României.

“Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, apărut la Curtea Veche Publishing, completează, astfel, colecția dedicată Familiei Regale, venind în sprijinul tinerilor, și nu numai, drept model de eleganță și implicare în societate. Cititorii vor descoperi nu doar faptul că ASR Principele Nicolae se implică în acțiuni umanitare, ecologice și educative, dar și aspecte din viața sa de zi cu zi, povești pline de tâlc din expediții și întâmplări ce arată pasiunea pentru sporturile extreme.

„Principele Nicolae continuă să călătorească, să cunoască lumea și, mai ales, să se cunoască pe sine. Să-l însoțim mai departe în această aventură!”, sustine istoricul Filip-Lucian Iorga, autorul volumului.

Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro și în toate librăriile din țară la prețul de 31 lei.

Pornind de la dialogul iniţiat de istoricul Filip-Lucian Iorga, acest volum îşi propune să-l prezinte românilor pe Principele Nicolae, nepotul Majestăţii Sale Regelui Mihai: de la prima sa vizită pe tărâm românesc din 1992 la hotărârea de a se stabili în România în 2012.

Îl veţi cunoaşte pe Principele Nicolae în copilărie, pasionat de poveştile cavalereşti, dar şi dornic să exploreze lumea. Veţi descoperi un adolescent dinamic, pasionat, ca şi bunicul său, de maşini, povestindu-şi cu haz peripeţiile prin care a trecut pentru a-şi obţine permisul auto în Kenya. Un tânăr care a urmat un colegiu tradiţional britanic şi a studiat managementul în Anglia, păstrându-şi, în acelaşi timp, pasiunea pentru sport: a jucat fotbal, crichet, hochei, lacrosse şi rugby, a făcut scufundări în ocean şi a fost instructor de rafting în Africa.

Aşadar, veţi face cunoştinţă cu un tânăr care a stat la masă alături de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, de unchii şi verii lui din Familiile Regale ale Europei, dar şi de copii ai străzii, în organizaţii de binefacere. Şi care astăzi îşi asumă îndatoririle de Principe al României.

Pentru mine, fiecare întrevedere cu Principele a fost o mare plăcere. Am fost impresionat de felul direct şi firesc în care mi-a vorbit. Acolo unde cei mai mulţi dintre noi ar abandona, ar ridica din umeri sau s-ar plânge, Principele intuieşte soluţii şi e gata să se im­plice în rezolvarea problemelor. Are atitudine­a pe care mi-o doresc pentru generaţia mea.  (Filip-Lucian Iorga)

Deocamdată, îmi este greu să-mi închipui cum va arăta viitorul meu aici, dar îi am ală­turi pe mătuşa mea, Principesa Moştenitoare Margareta, şi pe unchiul meu, Principele Radu, care au făcut lucruri importante pentru ţară, pe care îi consider adevărate modele şi care au devenit mentorii mei. Îmi doresc să duc mai departe munca dificilă pe care au început-o membrii Familiei Regale şi sper ca, alături de tinerii din generaţia mea, să construim o ţară mai puternică şi să ne putem găsi cu toţii locul acasă, în România. (Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României)

loading...

2 COMENTARII

  1. lasti-o mai „moale ” cu altetele lor regale..santem REPUBLICA si asa vom ramane..nu mai avem rege de cand a abdicat fostul suveran Mihai I..,,

    • Tot ce ține de Monarhie nu este pentru spălați pe creieri în comunism timp de 45 de ani ,acești zombie comunistoizi trebuie izolați până dispar natural . Republica este adusă cu tancurile,este un mare câh ,ne..a șters identitatea națională,ne-a adus în sapă de lemn ! Trăiască Monarhia !

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.