Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, dă un verdict dur pentru Grecia. Oficialul european susţine că, în cazul în care grecii se vor exprima la referendum împotriva măsurilor propuse de creditorii externi, Grecia va trebui să părăsească zona euro.

„Dacă grecii vor spune «nu» la referendum, vor trebui să introducă o nouă monedă, pentru că euro nu va mai fi disponibil ca modalitate de plată”, a declarat Schulz într-un interviu acordat postului de radio Deutschlandfunk.

„Dacă euro nu va fi disponibil, cum vor putea fi plătite salariile? Cum vor face să plătească pensiile? În momentul în care o ţară introduce o monedă nouă iese din zona euro”, a atras atenţia Martin Schulz, potrivit Mediafax.

Totuşi, într-un interviu pentru ziarului german Welt am Sonntag, Schulz a mai afirmat că europenii „nu-i vor lăsa baltă” pe greci şi ar putea acorda rapid Atenei credite de urgenţă, chiar dacă la referendumul de duminică vor câştiga adepţii respingerii unei înţelegeri cu creditorii internaţionali ai Greciei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.