Președintele Klaus Iohannis a participat luni la deschiderea noului an școlar la Școala Gimnazială ”Ferdinand I” din București.

Președintele a spus în discursul său că ”unii politicieni se tem de școală”. Asta pentru că ”aici sunt formații oamenii care le taxează erorile de logică și, mai nou, destul de des, de exprimare”.

Klaus Iohannis  a criticat și guvernul pentru modul cum gestionează Educația, declarând că în loc să fie adoptate măsuri pentru creșterea calității educației, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la bacalaureat și se încearcă reducerea numărului celor care ajung să susțină examenul de evaluare națională.

„Mă bucur că am ocazia să fim astăzi împreună, într-o școală absolut remarcabilă prin rezultatele de excepție pe care le aveți. Școala voastră, parte a programului Inschool, sprijinit de Consiliul Europei, a reușit să aibă un impact semnificativ asupra comunității, pregătind și formând generații întregi de elevi

Cuvântul «școală» are diverse semnificații și stârnește, cum știm, o diversitate de emoții. Dar școala nu ar trebui să însemne niciodată doar o simplă clădire, chit că și ea contează. Este o comunitate de prieteni sau de colegi, este locul unde copiii își încep drumul spre maturitate, ghidați și îndrumați de dascălii lor.

Ați văzut însă și voi, dragi copii, unii politicieni se tem de școală! Aici, în școală, sunt formați oamenii care le taxează erorile de logică și, mai nou, destul de des, de exprimare. Tot aici se resimte eșecul politicilor publice din educație, dar și lipsa de creativitate a acestora.

Vedem cum, în loc să fie adoptate măsuri pentru creșterea calității educației, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la bacalaureat. Cum se încearcă reducerea numărului celor care ajung să susțină examenul de evaluare națională. Sau cum se propune repartizarea automată spre școli profesionale a celor care iau medii mai mici, în loc să avem organizarea unor evaluări credibile de aptitudini.”, a declarat președintele Klaus Iohannis la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Școala Gimnazială ”Ferdinand I” din București.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.