Președintele Klaus Iohannis a cerut vineri guvernului Grindeanu retragerea ordonanțelor de urgență privind grațierea și modificarea Codului penal, spunând că proiectele sunt neavenite și făcute cu dedicație.

„Proiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție. Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație şi Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă. Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanțe de Urgenţă”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică două proiecte de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal, care ar putea să intre în vigoare din 18 februarie.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.