Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, într-o declarație de presă, că CSAT a dat aviz favorabil bugetului de stat pe acest an, deși acesta este prea optimist și supraevaluat.

Acest buget pe care guvernul l-a pregătit şi este gata să-l trimită în Parlament, mi se pare problematic. Acest buget prevede o creştere foarte mare a cheltuielilor şi după părerea specialiştilor şi după părerea mea, acest buget este prea optimist, este un buget supraevaluat fără să existe o explicaţie pertinentă pentru această creştere foarte mare, vorbim de o creştere în jur de 15%. Chiar dacă considerăm că economia României va creşte, lucru pe care ni-l dorim cu toţii, o creştere atât de mare este greu de realizat. În acest context, este cu atât mai greu de realizat de ce bugetele în domeniul securitate naţională în unele zone au fost scăzute”, a declarat preşedintele, la finalul ședinței CSAT.

Klaus Iohannis a precizat că bugetul de alocat Apărării este cel convenit cu toți liderii polititici, adică de 2%.

„Proiectul care ne-a fost prezentat prevede o alocare de 2% pentru bugetul Ministerului Apărării Naţionale, ceea ce corespunde cu angajamentele în vigoare şi este important de subliniat că acest buget trebuie şi executat cu folos pentru România şi pentru securitatea naţională a României”, a mai declarat preşedintele.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.