Președintele Klaus Iohannis a criticat faptul că guvernul Dăncilă nu-și asumă răspunderea pentru haosul de la alegerile europarlamentare de pe 26 mai, și niciun ministru nu a demisionat, dar nici nu a fost demis.

Președintele Iohannis a cerut demiterea ministrului de Interne și a celui de Externe, însă ambii spun că nu sunt vinovați și refuză să demisioneze, iar premierul întârzie să ia o decizie.

Președintele critică lipsa de raspundere a autoritatilor pentru problemele de la votul din 26 mai din diaspora.

„Diaspora a fost, este si ramane in atentia mea si, din pacate, problemele nu s-au rezolvat nici macar in partea administrativa, banala. Inainte sa-mi incep mandatul a existat un mare scandal la alegerile in strainatate in noiembrie 2014. Am modificat atunci legislatia, insa se vede ca insuficient si iata ca acum la europarlamentare si referendum s-a repetat problema, dar sa nu va imaginati ca cineva si-a asumat raspunderea. La noi s-a dezvoltat in ultimii ani o perfectiune nebanuita la capitolul fuga de raspundere. Ministrul de Externe, Doamne fereste! Cum sa fie domnul ministru vinovat?! Nu, presedintele. De ce a convocat referendumul?! Cei care au organizat, vai de mine, cum sa fie ei vinovati?! Ambasadorii pe care eu i-am numit sunt vinovati, ei trebuiau sa se ocupe si asa mai departe”, a mai spus Iohannis.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.