Joachim Gauck, președintele Germaniei, s-a arătat interesat de șansele unificării Republicii Moldova cu România, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău.

În contextul în care ambasadorul moldovean Oleg Serebrian şi-a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Germaniei, Joachim Gauck, cei doi au discutat şi despre relaţiile dintre România şi Republica Moldova şi perspectiva unificării. De altfel, şeful statului german a salutat faptul că relaţiile moldo-române au trecut pe o treaptă pragmatică odată cu alegerea lui Klaus Johannis în fruntea statului român.

Iată pasajul din comunicatul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău care vorbeşte de aceste chestiuni:

În altă ordine de idei, Preşedintele s-a interesat de relaţia RM cu România şi de proporţia cetăţenilor moldoveni care se pronunţă pentru reunificarea celor două ţări învecinate, salutând faptul că relaţiile moldo-române au trecut pe o treaptă pragmatică odată cu alegerea lui Klaus Johannis în fruntea statului român.


Ambasadorul moldovean Oleg Serebria şi preşedintelui Germaniei, Joachim Gauck

sursa- b1

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.