Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat, după audierea directorului Eduard Hellvig, că au fost confirmate vacanțele familiei Coldea cu Sebastian Ghiță.

”Este confirmat că au fost prezenţi în insulele Seychelles, este confirmată prezenţa lor în Toscana şi prezenţa doamnei Coldea cu doamna Ghiţă la Paris. Au prezentat documente justificative cu privire la cheltuielile ocazionate de aceste deplasări”, a declarat Ţuţuianu

Țuțuianu a mai spus că George Maior, șeful SRI la acel moment, a fost împreună cu Sebastian Ghiță și Florian Coldea în vacanța din Toscana, Italia.

”Domnul George Maior a dat comisiei de control intern (a SRI – nr.) anumite explicaţii. Nu au fost împreună, de exemplu, în Insulele Seychelles. Nu există această informaţie. În Toscana, da”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Țuțuianu a mai precizat că Victor Ponta, Sebastian Ghiță și generalul Florian Coldea ar putea fi audiați la Comisia parlamentară de control a Serviciului.

„Mi s-au pus la dispoziție date din care rezultă că SRI a făcut zeci, sute, pe unele zone, din 2000 până astăzi, de informări către persoane care au calitatea de beneficiar legal de informații sau a transmis informațiile necesare către organe de cercetare penale, inclusiv cu privire la autostrada Comarnic-Brașov. De aceea am spus că ne-am propus să analizăm în ce măsură este necesară și audierea altor persoane. Ca să fiu și mai concret, dacă domnul Ghiță ar fi aici, cred că ar fi util să fie audiat de Comisia de control parlamentar. Domnul Coldea — am putea ajunge la concluzia, după ce analizăm toate datele, că ar putea fi chemat pentru audiere la Comisia de control parlamentar. Domnul Victor Ponta ar putea fi de asemenea, pentru că s-a făcut referire la domnia sa legat de mai multe subiecte, chemat la comisia de control parlamentar”, a declarat Țuțuianu.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.