In cadrul sedintei de bilant a Comitetului judetean pentru situatii de urgenta si a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), presedintele Consiliului Judetean Bistrita Nasaud a lansat propunerea simularii unui accident aviatic. Emil Radu Moldovan sustine ca greu de crezut ca „avand in vederea tehnologia” nu se poate realiza o lacalizare a victimelor in timp util.

Presedintele CJ Bistrita Nasaud, Radu Moldovan, a declarat ca se ofera voluntar „sa faca pe victima”, convins fiind ca localizarea sa se poate face foarte usor cu ajutorul iPhone-ului sau.

„Cred ca am invatat cu totii cate ceva din ceea ce s-a intamplat cu accidentul aviatic din Muntii Apuseni. Nu este un secret pentru nimeni ca prestatia institutiilor statului a fost mai mult decat defectuoasa. As lansa o provocare tuturor, in primul rand Comitetului (pentru situatii de urgenta – n.r.), dar in mod special celor care au responsabilitati in mod direct: dupa ce ne va lasa si timpul, eu v-as propune, si sunt dispus sa ma implic maxim in aceasta situatie, sa facem si noi o simulare a unui asemenea accident, ca o completare la programul de activitati, sa vedem cum am reactiona noi intr-o asemenea situatie si care ar fi timpii in care am putea sa reactionam. Pentru ca este pacat sa se piarda vieti omenesti din lipsa de comunicare sau din lipsa de a sti fiecare ce are de facut”, a declarat Moldovan.

Propunerea a fost adoptata de a fost adoptata de Comitetul judetean pentru situatii de urgenta Bistrita-Nasaud, iar seful ISU, Constantin Florea, a sugerat ca simularea sa aiba loc in trimestrul al treilea al acestui an, in Parcul National Muntii Rodnei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ