Prim-ministrul României, Ludovic Orban, va efectua, în perioada 7-9 ianuarie 2020, o vizită de lucru la Bruxelles, la sediul instituțiilor europene, respectiv al NATO. Aceasta este prima deplasare externă pe care Ludovic Orban o face în calitate de șef al Guvernului.

”Programul deplasării include întrevederi cu principalii lideri europeni, între care președinții Consiliului European (domnul Charles Michel), Comisiei Europene (doamna Ursula von der Leyen) și Parlamentului European (domnul David Sassoli), precum și cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg”, a transmis biroul de presă al Guvernului.

Pe 20-21 noiembrie, Ludovic Orban a participat la Congresul PPE de la Zagreb, ocazie cu care a avut întrevederi cu lideri ai popularilor din Europa.

Șeful Guvernului a avut atunci prima întâlnire cu Ursula von der Leyen, cu fostul președinte al Consiliului European, Donald Tusk, care atunci a fost ales președinte al PPE. De asemenea, la Zagreb a avut loc și prima întrevedere cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.