Premierul Dacian Cioloș a discutat duminică dimineața, la telefon, cu Patriarhul Daniel, pe tema noului buget.

”Discuţia a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar-bugetară prin care trece România. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creştere faţă de anul precedent, atât în ceea ce priveşte personalul clerical, cât şi cel neclerical, ca o recunoaştere a rolului social important pe care reprezentanţii cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din această perspectivă”, arată un comunicat emis de Guvernul României.

Totodată, Prefericitul a sublinicat că Biserica va sprijini demersurile guvernului Cioloș de a îmbunătăți condițiile de educație ale copiilor și tinerilor din mediul rural și ale calității serviciilor medicale din spitale.

Cioloș l-a asigurat pe Preafericitul Daniel că executivul pe care îl conduce va da bani pentru proiectele importante ale bisericii și că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziție finanțe în fincție de posibilități pentru lăcașele de cult aflate în construcție.

sursa- B1

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.