Premierul chinez Li Keqiang a anunţat miercuri că „declară război” poluării.

Populaţia este din ce în ce mai îngrijorată în legătură cu smogul dens care acoperă oraşele din nordul ţării, dar şi în ceea ce priveşte problemele referitoare la siguranţa alimentară.

După trei decenii de industrializare şi urbanizare accelerată, cea de-a doua economie mondială, unde 70 la sută din energie este furnizată de centralele pe cărbune, se confruntă în ultimele luni cu o gravă poluare atmosferică.

Trebuie să declarăm cu fermitate război poluării, aşa cum am făcut împotriva sărăciei„, a subliniat premierul chinez, care a preluat conducerea Guvernului de la Beijing în urmă cu un an.

50.000 de centrale pe cărbune vor fi închise în cursul acestui an„, centralele termice vor fi modernizate şi „şase milioane de maşini vechi vor fi scoase din circulaţie„, a precizat premierul Li Keqiang.

El a mai declarat, fără să detalieze, că autorităţile de la Beijing vor stabili un plafon pentru consumul de energie, iar măsuri vor fi luate pentru a limita poluarea apei, protecţia solului şi refacerea zonelor deşertificate.

 

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.