Liderul PSD Victor Ponta a declarat în plenul Parlamentului cu ocazia ședinșei solemne prilejuite de înființarea a 150 de ani de la înființarea Senatului  că ar fi bine ca pe viitor, președinții Romîniei să fie senatori de drept, nu să candideze prin colegiul Tg Jiu ca să ajungă parlamentar.

În acest caz, premierul Victor Ponta îi face  președintelui Traian Băsescu, cu care spune că se luptă un cadou imens – imunitate parlamnetară.

„Cred că foştii preşedinţi ai României trebuie să fie senatori de drept”, a declarat Victor Ponta, notând că o astfel de măsură „va duce cu siguranţă la ridicarea prestigiului Senatului”, a spus Ponta.

„Vreau sa mă refer în mod special la un anumit aspect care a fost mult timp definitoriu pentru Senat, si anume că a fost un for al elitelor. (…) Noi azi suntem intr-o situatie pe care o consider exagerată – orice personalitate care vrea să fie senator trebui să renunte la tot ce a facut pana atunci, lucru care cred ca e in defavoarea prestigiului Senatului. (…) Cred ca trebuie sa restabilim Senatul ca un loc al elitelor”, a mai declarat Victor Ponta.

 

loading...

3 COMENTARII

  1. Acum, il vrea doar senator; dupa alegeri, daca iese presedinte, sigur il va desemna premier. Asta, ca sa-si respecte traditia ( nu voia ungurii la guvernare in campanie, dar dupa alegeri ii voia; nu voia sa coabiteze cu Basescu, dar apoi a semnat actul de coabitare; nu voia gazele de sist, dar apoi a facut tot posibilul sa dea acordurile de mediu Chevron; nu voia RMGC, dar s-a grabit sa le faca un proiect de lege cu dedicatie… etc. Deci, Ponta vine de la poanta, doar ca face poante f.f.f. proaste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.