Victor Ponta spune, într-un mesaj pe Facebook, că doi jurnaliști cunoscuți ar trebui să vorbească în nmele serviciilor, nu al presei. Interesant este faptul că o spune un personaj acuzat chiar el că a fost sub acoperire în vremea când era și procuror și nu lămurit niciodată această acuzație tratând-o în zeflemea. Expres Magazin a solicitat de mai multe ori inițierea unei legi care să interzică activarea jurnaliștilor și în serviciile secrete, dar până acum niciun politician nu a fost interesat de acest lucru, nici dl Ponta.

Victor Ponta spune că ar trebui ca ”politica să nu se facă azi în Romania doar cu Mița Baston și Vasile Vameșul, jurnaliștii de genul Turcescu / Tapalaga ar trebui să vorbească deschis în numele serviciilor și nu al presei, iar CSM ar trebui să fie cel care inițiază dezbateri despre independența Justiției, nu cel care le blochează constant”.

Iată mesajul integral publicat de Victor Ponta, joi, pe pagina sa de Facebook:

”Azi nu este „Economy” dragi penelisti/pedelisti (ca oricum e clar ca nu invatati nimic).

Mi-as dori ca in Romania sa putem analiza si dezbate serios ceea ce se intampla acum in Germania, ca sa invatam de la altii si sa evitam propriile greseli.

Pe fff scurt: Serviciul de informatii german constitutie un departament special / documente secrete despre acesta apar pe un site media / Serviciul depune plangere penala contra jurnalistilor / Procurorul General declanseaza investigatia / dupa mai multe luni situatia devine publica si obiect de disputa politica / Ministrul Justitiei ii cere Procurorului General sa opreasca tot cazul / acesta refuza si acuza presiuni si interventii politice / Ministrul Justitiei il demite pe Procurorul General / scandalul si dezbaterea continua! (detalii in articolul de mai jos – http://www.dw.com/…/how-the-world-misunderstood-…/a-18630649)

Teme fundamentale – libertatea presei, independenta procurorilor, interesul si secretul de stat, puterea si responsabilitatea politica!! Nu credeti ca e important?? Eu cred ca da!

Sigur, pentru a trata serios aceste teme, ar trebui ca politica sa nu se faca azi in Romania doar cu Mita Baston si Vasile Vamesul / jurnalistii de genul „Turcescu / Tapalaga” ar trebui sa vorbeasca deschis in numele serviciilor si nu al presei, iar CSM ar trebui sa fie cel care initiaza dezbateri despre independenta Justitiei, nu cel care le blocheaza constant!! Credeti ca se poate si in tara noastra?”

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.