Premierul Victor Ponta a apreciat că nu trebuie „stârnită panica” în rândul populaţiei vorbind despre actualizarea listelor de rezervişti, deoarece în secolul XXI este importantă tehnologia şi nu numărul de soldaţi, el arătând astfel că discuţia pe tema rezerviştilor este una „neserioasă”.

Premierul a făcut această afirmaţie în cadrul unei emisiuni a postului public de radio, după ce a fost întrebat cât de periculoase sunt evoluţiile din zona României, deoarece preşedintele Traian Băsescu a menţionat recent că se impune necesitatea actualizării listelor de rezervişti.

„Eu sunt de părere că nu trebuie să stârnim panică în populaţie şi de asemenea, ca să fim foarte serioşi, în secolul XXI nu mai vorbim de număr de soldaţi, vorbim de tehnologia pe care o avem la dispoziţie„, a spus Ponta, potrivit mediafax.

Referitor la achiziţionarea avioanelor multirol F16, şeful Executivului a afirmat că, anul trecut, a aprobat „cu sufletul îndoit” achiziţionarea acestora, dar prezentul a arătat că a fost o măsură necesară.

M-am gândit «domne’, cu banii ăia mai puteam să facem nişte spitale, puteam să mai facem nişte şcoli», iată că acum, când se pune problema unui pericol chiar militar foarte aproape de graniţele României, îmi dau seama că banii cheltuiţi pentru a avea o tehnologie militară performantă nu sunt chiar bani aruncaţi, ci dimpotrivă, îţi garantează o securitate de care avem nevoie. Dar să vorbim de rezervişti mi se pare o chestiune neserioasă „, a mai spus Ponta, relevă mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că trebuie refăcută capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie, mulţi fiind plecaţi la muncă în străinătate, precizând că în cadrul CSAT s-a discutat această problemă.

Preşedintele a spus că „va trebui să ne refacem capacitatea de a ne aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie” şi a menţionat că guvernele vor trebui să înţeleagă că este un imperativ creşterea capacităţii de luptă a armatei române.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.