Că liberalii au depus o moțiune de cenzură mi se pare un lucru normal și îndreptățit. Foarte bine. Dar să și crezi că ăia de la putere vor vota ca ei să nu mai fie la putere, mi se pare cu totul anormal. Trebuie să fii căzut din Lună spre a crede așa ceva. Să aibă liberalii tărâțe în cap ? Nu cred. Unii dintre ei, însă, prin entuaziamul arătat la drumul mare, cum că prăpădita asta de moțiune împotriva lui Ponta va trece, mi s-au arătat neîntregi la mansardă.

                  Moțiunea a fost un bun prilej pentru Victor Ponta de a face mișto – așa se zice în limbajul cortului – de tot ce i-a ieșit în cale. De Blaga, de Gorghiu, de liberali  unul câte unul, la bucată și în întregul lor, întreg cusut din două dușmănii până ieri, adică peneliști și pedeliști. Grefa se prezintă public cu cusături și bube. Iar Ponta, șmecher de cartier, a sfredelit unde trebuie și a izbit cu genunchiul lui ăla de se zice că-i beteag, capetele unor cururi.

                 Ce trebuiau să facă liberalii? Ce au făcut, arătându-l pe Ponta în toată măreața lui demagogie. Atât. Moțiunea de cenzură era un bun prilej de a spune că suntem singura țară din lume cu un premier acuzat că-i hoț, chiar șarlatan.  Și cu asta basta. Nici măcar nu mai era nevoie de adus niște oameni în ploaie să strige ”Jos Ponta!”. Ponta, cu imensa lui nesimțire, nu va demisiona în veci, iar pesediștii care nu-l mai vor au fost ținuți la distanță de urne fiindcă unii ar fi trecut peste toate și ar fi votat să plece farsorul. Disciplina pumnului în gură a mers, iar ”oile”, pentru a-l cita chiar pe premier, au stat în băncile lor.

                 Avem, se miră unii, un șef al Guvernului acuzat de fraudă, spălare de bani, trafic de influență. Cum de suportă poporul? Aici mă apucă râsul. Poporul român l-a votat de două ori președinte pe Traian Băsescu, hoțul dovedit și iertat de justiție, al flotei. De două ori omul care iscălea înstrăinarea unor vapoare în calitate de vânzător și  de cumpărător totodată, reprezentant al statului român și director în același timp al companiei norvegiene care lua vapoarele pe nimic, caz unic în univers, a fost votat cu entuziasm de români. Cum să nu fie Ponta la al patrulea guvern al său pentru că și-a furat, copiind-o de la alții, lucrarea de doctorat? Acuzat de plagiat? Păi ce-i ăla plagiat, se vor fi întrebat mulți români? Ce a dat cuiva în cap? Că a păgubit centralele Turceni-Rovinari de șapte milioane de euro, dând niște dispoziții, că era șef de la București, ce mare pagubă? Păi alții au furat mai mult, iar el a băgat în buzunar doar de trei apartamente și-o limuzină (mă rog, partea văzută a lucrurilor, aia facturată). Cum să crezi că va urla de indignare națiunea fiindcă are un premier penal? Nu va urla în veci. Băsescu și Ponta n-au coabitat degeaba. Ei s-au înțeles și potrivit mănușă!

      Votând într-o veselie penali, e cumva poporul român penal? Cum să fie un popor penal? Imposibil. Și totuși ceva zice despre noi că hoția nu ne insultă, iar ăla de nu fură e considerat un fraier. Un Prost cu literă mare. Un bou. Cum să ai posibilitatea să furi și să nu furi?!  

      Moțiunea liberalilor, care adună între ei destui hoți, destule pramatii, destui ponți și băsești, era sortită eșecului. Cine a crezut altfel devine suspect de imbecilitate.

Articol publicat pe ampress,ro

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.