PNL a trimis două sesizări importante la Curtea Constituțională a României. Prima se referă la solicitarea lui Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților, în perioada în care îl înlocuia pe Dragnea, devenind Președinte al Camerei, privind completurilor specializate pe corupție de la ICCJ, arată Raluca Turcan într-un comunicat de presă.

Cea de-a doua privind Regulamentul Camerei Deputaților în baza căruia Iordache a depus cererea la Curtea Constituțională.

Reamintim că CCR trebuie să se pronunțe pe completurilor specializate pe corupție de la ICCJ pe 10 aprilie, cu 5 zile înainte de ultimul termen din procesul lui Liviu  Dragnea, când va fi audiat.

PNL a solicitat astăzi Curții Constituționale a României să suspende procedura de judecată a cererii depuse de Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților, în perioada în care îl înlocuia pe șeful lui de partid, devenind Președinte al Camerei (Dosarul nr.642E/2019, cu termen la data de 10 aprilie 2019).
Motivul pentru care am înaintat această cerere Curții ține de faptul că articolul din Regulament în temeiul căruia a fost înaintată cererea este în dezacord cu prevederile legii fundamentale. PNL a înaintat tot astăzi CCR o sesizare de neconstituționalitate, cu acest subiect.
După cum știți, Curtea Constituțională a primit recent o sesizare privind un conflict denumit oficial ”de natură juridică între Parlament şi Înalta Curte de Casație și Justiție”, semnat de Florin Iordache, înlocuitor temporar al lui Liviu Dragnea la Conducerea Camerei Deputaților. Conflictul real este de fapt de natură penală și este între condamnatul Liviu Dragnea și instanțele care au îndrăznit să dea sentințe împotriva lui. Adevărații autori ai sesizării: avocații lui Liviu Dragnea.”, arată Raluca Turcan.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.