PNL: ”CONDAMNAT penal pentru FRAUDE la referendum”, Liviu Dragnea vrea să...

PNL: ”CONDAMNAT penal pentru FRAUDE la referendum”, Liviu Dragnea vrea să împiedice românii să ajungă în secțiile de votare ca să-și exprime votul

4024
0

Liberalii îl acuză pe Liviu Dragnea că vrea să blocheze votul pe 26 mai prin organizarea de secții separate la referendum și europarlamentare.

Atragem în mod public atenția asupra faptului că o eventuală modificare a cadrului normativ, prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență, în sensul organizării unor secții de votare separate pentru referendum, îi expune atât pe inițiatori cât și pe cei care se află în circuitul de avizare riscului de a intra sub incidența legii penale. Aceasta întrucât scopul unui eventual astfel de act normativ este în mod vădit acela de a împiedica liberul exercițiu al dreptului de a alege, infracțiune asimilată de Codul Penal și în cazul referendumului. În același timp, este o împiedicare a exercitării cu bună-credință a drepturilor şi libertăţilor, prevăzută ca infracțiune de Legea răspunderii ministeriale”, a avertizat președintele PNL, Ludovic Orban.

”În același timp, ținem să mai sublinem faptul că o altă informație propagată de PSD este falsă și face parte din campania de dezinformare a acestui partid. Nu există nicio recomandare a Comisiei de la Veneția, privitoare la Codul de bune practici în materie de referendum, care să contravină organizării concomitente a referendumului odată cu alte tipuri de alegeri. De altfel, recent chiar Curtea Constituțională a constatat faptul că o eventuală interdicție de acest tip reprezintă o încălcare a Legii fundamentale”, a mai precizat Orban.

Și Raluca Turcan l-a acuzat pe Liviu Dragnea că vrea să blocheze votul românilor pe 26 mai prin organizarea de secții separate la referendum și europarlamentare.

Dragnea recidivează la referendum! Liviu Dragnea este în panică totală și ar face orice ca să blocheze votul românilor în 26 mai! Condamnat penal pentru fraude la referendum, Liviu Dragnea vrea să împiedice românii să ajungă în secțiile de votare ca să-și exprime votul! Este disperat pentru că știe deja ce vor răspunde românii la întrebarea pe care Președintele României o va adresa la referendum. De aceea, și-a pus slugile să blocheze atât alegerile pentru Parlamentul European, cât și referendumul, prin organizarea a 2 secții distincte de votare”, a scris Turcan pe Facebook.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.