Puţin peste 10 procente (10,27 la sută) dintre cei chestionaţi nu doresc să plece în străinătate cât timp familia lor se află în România. Doar 3,32 la sută dintre românii participanţi la sondajul realizat de site-ul Myjob afirmă că România merge într-o direcţie bună şi nu vor să părăsească ţara.

Dintre cei peste 5.000 de români intervievaţi online de site-ul de recrutare Myjob, 86,82 la sută declară ca ar pleca în orice ţară

În proporţie de 43,94 la sută, participanţii la sondaj afirmă că ar părăsi Romania în favoarea unui job pentru calificarea lor în străinătate. Aproximativ un sfert dintre respondenţi (25,36 la sută) ar pleca în altă ţară în orice moment, doar pentru că, spun ei, sunt salarii mai mari şi condiţii mai bune, în timp ce 17,11 la sută şi-ar chema şi partenerul de viaţă după ce se instalează peste hotare.

Sondajul Myjob a fost realizat online la nivel naţional în perioada 7-31 iulie 2010, pe un eşantion reprezentativ de 5.160 de respondenţi. În proporţie de 47,68 la sută, bărbaţii ar pleca oricând în străinătate pentru un job care le respectă calificarea, faţă de doar 38 de procente în cazul femeilor intervievate. De altfel, femeile sunt mai reticente în ceea ce priveşte plecarea în străinătate fără familie, procentul celor pentru care acesta este un factor decisiv fiind dublu faţă de cel al bărbaţilor (14,53 la sută, respectiv 7,6 la sută).

Foto- http://forever19-forever19.blogspot.com

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.