Un grup de lucru de la Pentagon studiază limbajul corporal al unor lideri străini, printre care şi preşedintele rus Vladimir Putin, pentru a înţelege mai bine comportamentul lor, a recunoscut vineri un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării, citat de AFP.

Aceste studii, realizate pentru Departamentul de Stat la începutul anilor 2000, sunt efectuate în prezent pentru „Office of Net Assessment”, un grup de reflecţie de la Pentagon, scrie mediafax.

Aproximativ 15 lideri străini au fost studiaţi, printre care premierul rus Dmitri Medvedev, fostul preşedinte irakian Saddam Hussein, liderul nord-coreean Kim Jong-un, fostul lider Al-Qaida Osama Ben Laden sau preşedintele rus Vladimir Putin. Portretul psihologic al preşedintelui rus a fost actualizat ultima dată în 2012, a recunoscut un oficial al Pentagonului, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

Aceste studii „nu sunt utilizate pentru a elabora o politică sau pentru a lua decizii”, s-a apărat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Secretarul de Stat al Apărării, Chuck Hagel, a aflat despre existenţa acestor studii după dezvăluirile de vineri ale cotidianului USA Today, a adăugat el.

Începând din 2009, aproximativ 300.000 de dolari au fost cheltuiţi în fiecare an pentru efectuarea acestor studii, potrivit lui.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.