Home Economie Pe cine mai impozitează guvernul Ponta 3. Programul PSD-UDMR-UNPR-PC prevede lărgirea bazei de impozitare

Pe cine mai impozitează guvernul Ponta 3. Programul PSD-UDMR-UNPR-PC prevede lărgirea bazei de impozitare

by S. C.

Ideile noului ministru de Finanțe, tânăra Ioana Petrescu, se regăsesc și în Programul de guvernare al cabinetului Ponta 3. Potrivit lui Petrescu, propunerea de a lărgi baza de impozitare a fost cea care I-a atras atenția premierului Ponta atunci când a întîlnit-o. Surprinzător, deoarece România este țara care impozitează  și aerul.

 Lărgirea bazei de impozitare, o cotă redusă de TVA la produsele agroalimentare de bază cu condiţia asigurării spaţiului fiscal necesar, revenirea la TVA de 19% şi reducerea CAS cu 5 puncte la angajator în măsura în care cadrul fiscal-bugetar va permite sunt prevederile din noul program al Guvernului.

„Simplificăm fiscalitatea şi sporim competitivitatea fiscală a mediului de afaceri prin: a) reducerea generală a impozitării; b) lărgirea bazei de impozitare; c) simplificarea sistemului de taxe; d) creşterea colectării veniturilor bugetare; e) reducerea evaziunii fiscal.

PROGRAMUL DE GUVERNARE

– Revenirea la un nivel de TVA de 19%, pe măsură ce cadrul fiscal-bugetar o va permite.

– Păstrăm plafonul de 16% şi introducem, pe parcursul mandatului, în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite, impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale: cote de 8%, 12% şi 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

– Aliniem la media europeană redevenţele încasate de stat ca urmare a concesionării activelor statului

– Scutirea de impozitare, a profitului reinvestit, în utilaje şi echipamente tehnologice, în măsura în care cadrul fiscal – bugetar o va permite

-Analizăm extinderea reducerii TVA la alte categorii de produse alimentare de la 24% la 9%. Stimulăm astfel producătorii interni şi reducem evaziunea fiscală din zona produselor alimentare.

– Reducem CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, în măsura în care cadrul fiscal – bugetar o va permite

– Reducem cheltuielile cu birocraţia şi fiscalitatea, prin desfiinţarea unor tarife, avize, autorizaţii şi prin simplificarea cadrului legislativ

– Creşterea progresivă a salariului minim pe economie până la 1.100 lei, până la sfârşitul anului 2016″, se arată în document.

You may also like

1 comment

un contabil bătrân ! 7 martie 2014 - 17:57

Mademoazel – asta cu lărgirea bazei de impozitare e o aiureală de Harward,zău , ești paralelă,norocul mare că mai sunt și meseriași mai-de-mult născuți pân ministeru ăla că ne întindeau câinii,alo !!! Dom Gherghina-vezi bre ce scrie fătuca asta încruntată să nu rămânem în fundu gol !!! păi bre Nea Gherghina matale pricepi ce înțelege asta mică din asta cu : dacă va permite cadru fiscal ?
aveți grijă măi oameni buni că asta mică mecă ne impozitează CNP ul cezând că-i contu bancar că are cifre multe !!!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.