Deputatul PSD Sebastian Ghiţă este acuzat din nou de şantaj, conform unui document obţinut în exclusivitate de Realitatea TV. Fostul director general al Autorităţii de Management din cadrul POSDRU îl acuză pe parlamentar că ar fi făcut presiuni pentru ca firmele pe care le-a deţinut să câştige contracte pe fonduri europene. Potrivit denunţului depus la DNA, Sebastian Ghiţă ar fi făcut şi trafic de influenţă astfel încât contractele să fie semnate, iar plăţile din cadrul acestora să fie făcute preferenţial.

Potrivit denunţului depus la DNA, Sebastian Ghiţă ar fi făcut şi trafic de influenţă, astfel încât contractele să fie semnate, iar plăţile din cadrul acestora să fie făcute preferenţial. Totodată, acesta este acuzat că a exercitat presiuni concretizate în trafic de influenţă şi şantaj privind contractele firmelor XOR IT System, Teamnet şi Asesoft care derulau proiecte cu finanţare europeană.

Fostul director a dezvăluit că Ghiţă se folosea de faptul că este prieten cu premierul Ponta pentru a o şantaja, ameninţând-o că nu va fi menţinută în funcţie dacă îi blochează afacerile.

După ce a fost mutat la o altă instituţie cu fonduri UE, denunţătorul a primit un telefon de la Sebastian Ghiţă pentru a solicita plata unor contracte pentru anumite spitale prin care s-au derulat contractele Teamnet. După verificările efectuate au rezultat atât suspiciuni de fraudă cât şi încălcarea legislaţiei în vigoare, verificările achiziţiilor respective fiind efectuate de experţi în achiziţii IT.

Ghiţă se judecat de 12 ani pentru fals şi complicitate la înşelăciune

Problemele cu justiţia ale deputatul PSD sunt şi mai vechi şi nu pare să-l afecteze. Acesta mai este judecat de 12 ani şi 5 luni într-un dosar în care este acuzat de fals şi complicitate la înşelăciune. Acum dosarul este judecat de un complet al Curţii de Apel Bucureşti din care face parte o judecătoare care în 2004 a judecat acelaşi dosar şi a dispus achitarea deputatului.

loading...

18 COMENTARII

 1. Ghita? :)))) asemenea oameni sunt in preajma sunt in jurul lui Ponta? Trebuie neaparat sa votam masiv impotriva acestui partid PSD la alegerile europarlamentare cat si prezidentiale din acest an.

 2. Asa cum ne-am obisnuit, PSD nu le ofera romanilor proiecte sau masuri guvernamentale consistente, ci doar circ. Aceasta pentru ca adevaratele preocupari ale pesedistilor sunt legate de propiul lor acces la structuri de putere si resurse de bani publici. Liberalii au fost primii care au sanctionat comportamentul premierului Ponta, care, adus la putere de baroni, este acum la mana lor si guverneaza in interesul acestora.

 3. Probabil ca daca Ponta va ajunge presedinte , probabil ca santajul va deveni institutie cu drepturi depline.trebuie sa votam msiv impotriva PSD la alegerile europarlamentare si prezidentiale din acest an daca nu vrem ca santajul si coruptul sa puna mana pe toata puterea.

 4. Daca va ajunge Ponta presedintele Romaniei ce urmari va avea aceasta tara? S-a facut trafic de influenta din biroul de la Cotroceni dar probabil ca totul va devein legal si totul se va face institutional.Trebuie votat masiv impotriva PSD daca nu sustinem coruptia.

 5. Inca unul pe lista…Domnule Ponta, astfel de oameni roiesc in jurul dvs.?? Dar daca ajunge presedinte? Va fi un total santaj institutional. La alegeri vom arata ca nu ii vrem si vom vota masiv impotriva PSD!

 6. Tot ceea ce se intampla acuma in jur este un circ de proasta calitate oferit de PSD. Desi romanul este resemnat cu ideea ca in tara lui nu mai poate face NIMIC pentru ca tara nu ii mai apartine lui, ci „smecherilor” de la putere, cei care ne conduc nu fac absolut nimic, din contra se plimba cu barca la inundatii, se mai acuza ei intre ei si uite asa, romanul asista neutiincios cum tara asta se duce la vale, LA PROPRIU! Multumim PSD ca ne faceti sa ne simtim ca un „rahat”! PNL e timpul vostru!!

 7. Acesta e PSD, colcaie de astfel de persoane in interiorul partidului, domnul Ponta si-a ales oamenii dupa chipul si asemanarea sa.

 8. Nu le mai ajunge trocul, au inceput sa se maraie intre ei, domnii de la PSD ne arata in fiecare zi aceasta fata pe care multi o stiu, demagogie, ipocrizie si mancatorie..

 9. Ce reactie va mai avea domnul Ponta de data aceasta, ne va spune ca acesti stimabili au avut o mica neintelegere pe locul de parcare din fata Parlamentului, PSD s-a dovedit a fi cea mai neispirata alegerea pentru a guverna aceasta tara.

 10. Este evident ca singura persoana capabila sa opreasca PSD in intentia lor de a pune mana pe toata puterea din Romania este Crin Antonescu!

 11. Acestia sunt oamenii lui Ponta. Daca Ponta ajunge presedinte, coruptia si santajul vor fi lucruri absolut obisnuite la Cotroceni. Trebuie sa votam masiv impotriva PSD acest an!

 12. Astăzi… cine ni-s eroii? Cine-i gata ca să moară
  Pentru sfânta Libertate, pentru neam si pentru țară?
  Grașii și libidinoșii, snobii si analfabeții,
  Banii mulți și burta plină pentru ei sunt sensul vieții.
  Niște lacomi fără școală, niște scârbe, niște javre
  Care pentru-o șpagă calcă fără milă pe cadavre.
  Parlamentul Europei ne-a cerut reprezentanții
  Si-am trimis toți imbecilii, proastele și aroganții
  Să ne facă de rușine cerând mită pe la toți,
  Si să fim priviți prin dânșii ca o nație de hoți.

 13. Circ circ mare /La Ponta-n guvernare
  Santajul se va face institutional/Sa vezi atunci scandal
  Impotriva PSD noi vom vota/Pe Ponta il vom detrona
  Inainte sa votati/Prin al vostru creier sa umblati.

 14. Asa cum ne-am obisnuit, PSD nu le ofera romanilor proiecte sau masuri guvernamentale consistente, ci doar circ. Aceasta pentru ca adevaratele preocupari ale pesedistilor sunt legate de propiul lor acces la structuri de putere si resurse de bani publici. Liberalii au fost primii care au sanctionat comportamentul premierului Ponta, care, adus la putere de baroni, este acum la mana lor si guverneaza in interesul acestora.

 15. e timpul ca psd sa plece acasa si sa isi vada de treaba.trebuie sa votam pnl+ antonescu presedinte pentru a iesi din mocirla in care ne-au bagat psd-istii.

 16. Astfel de oameni sunt in jurul premierului Romaniei?Ce se va intampla daca Ponta va ajunge presedinte?Probabil ca santajul se va face institutional,din biroul de la Cotroceni.Trebuie sa votam masiv impotriva PSD la alegerile europarlamentare si prezidentiale din acest an daca nu vrem ca santajistii si coruptii sa puna mana pe toata puterea

 17. Astfel de oameni sunt in jurul premierului Romaniei? Ce sa va intampla daca Ponta va ajunge presedinte? Probabil ca santajul se va face institutional, din biroul de la Cotroceni. Trebuie sa votam masiv impotriva PSD la alegerile europarlamentare si prezidentiale din acest an daca nu vrem ca santajistii si coruptii sa puna mana pe toata puterea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.