Parlamentul European susține în continuare candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European, se anunță într-un comunicat al PE.

„La cererea Conferinței președinților Parlamentului European, președintele David Sassoli va trimite în orele următoare o scrisoare Consiliului pentru reafirmarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru Laura Codruţa Kovesi ca procuror șef european”, se arată în comunicat.
„Înaintea reuniunii informale a miniștrilor de Justiție și Afaceri Interne de la Helsinki, Parlamentul dorește să reafirme angajamentul față de Laura Codruţa Kovesi drept candidat al Parlamentului European pentru postul de procuror șef european. Este esențial ca anchetele și urmărirea penală a prezumtivelor infracțiuni împotriva bugetului UE, a corupției sau TVA transfrontalieră să fie asigurate cât mai rapid posibil”, a declarat David Sassoli, președintele PE.
În perioada următoare va fi ales procurorul șef al Parchetului European. Este posibil ca Laura Codruța Kovesi să aibă cele mai mari șanse, mai ales că Europa de Est nu a obținut nicio funcției importantă în instituțiile europene.
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.