Cel care bârfește este un terorist pentru că aruncă o bombă în propria comunitate, a susținut Papa Francisc, în cadrul unui discurs susținut luni, de la audiența care a marcat sfârșitul Anului Vieții Consacrate, informează catholica.ro.

”Acela care bârfește este terorist. Este un terorist în cadrul propriei comunități, pentru că aruncă precum o bombă împotriva acestuia, împotriva aceluia, și apoi pleacă liniștit. Distruge! Cine face asta distruge, ca o bombă, și el se îndepărtează. Apostolul Iacob spunea că este virtutea probabil cea mai dificilă, virtutea umană și spirituală cel mai greu de avut: de a domina limba. Dacă îți vine să spui ceva împotriva un frate sau a unei surori, să arunci o bombă de bârfă, mușcă-ți limba! Puternic! […] Dacă, în acest An al Milostivirii, fiecare dintre voi ar reuși să nu fie niciodată teroristul bârfitor sau bârfitoare, ar fi un succes pentru Biserică, un succes de sfințenie mare!”, a susținut Papa Francisc.

Circa 5.000 de persoane consacrate au participat la audiența din Aula Paul al VI-lea din Vatican. Suveranul Pontif a venit cu un discurs pregătit, dar a ales să vorbească liber, potrivit B1.

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.