Liberalii cer guvernului să nu mai boicoteze candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia parchetului european, și să o susțină în Parlamentul European.

„Conjunctura post-alegeri este mai favorabilă. Țările din est pot să revendice cu mai multă forță poziții importante la nivel european. Macron nu prea mai are argumente politice pentru a susține candidatura franceză. Dacă și guvernul român își încetează boicotul și dacă și celelalte forțe politice românești din Parlamentul European vin în sprijinul PNL, șansa României de a câștiga poziția de procuror șef va fi foarte mare”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a scris, marți, pe Facebook, că adjudecarea de către Franța a șefiei Băncii Centrale Europene face ca șansele Laurei Codruța Koveși la șefia Parchetului European să crească.

”De la începutul procedurii de alegere a doamnei Kovesi în poziția de procuror șef european am spus că șansele domniei sale vor crește după alegerile europarlamentare, deoarece prioritățile Franței vor fi altele. În urmă cu două săptămâni am spus clar într-un interviu că prioritatea Franței este poziția de președinte al Băncii Centrale Europene. Astăzi s-a decis exact asta: Franța va da viitorul președinte al Băncii Centrale Europene. Fac aici următoarea afirmație: astăzi au crescut șansele doamnei Kovesi de a deveni procuror șef european”, a scris Mureșan pe Facebook.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.