Premierul Ludovic Orban  îi acuză pe liderii politici ai opoziţiei, PSD şi Pro România, care „au instigat permanent” românii la nerespectarea regulilor impuse în perioada pandemiei.

Condamn public încă o dată atitudinea iresponsabilă a liderilor politici în special din zona opoziţiei PSD – Pro România care au instigat permanent cetăţenii la nerespectarea regulilor care au bagatelizat pericolul generat de această epidemie şi de acest virus, care au avut demersuri sistematice pentru a lipsi autorităţile de pârghiile necesare pentru a lupta contra epidemiei. În ceea ce ne priveşte pe noi, ne facem datoria în continuare, toate autorităţile statului vor fi mobilizate pentru a păzi viaţa şi sănătatea cetăţenilor români şi pentru a reduce riscul de răspândire a epidemiei”, a declarat Ludovic Orban la Sălaj.

Premierul a explicat că  prevederile Legii 55 sunt în vigoare şi după decizia Curţii Constituţionale, astfel că pot fi luate măsurile instituite prin hotărâri de guvern şi decizii ale prim-ministrului, inclusiv pentru carantina şi izolarea la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 411 cazuri de infectare cu coronavirus, din 11.824 de teste efectuate. 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.